Informatie over planning offertes maken

Deze pagina bevat uitgebreide informatie over alles omtrent het maken van offertes voor planning bedrijven. Je vindt hier handige informatie en artikelen gemaakt om je nog vaardiger te bij het schrijven van offertes en de opdracht te winnen. Wij helpen je om je nog betere offertes te laten maken op een slimme manier en zo meer opdrachten te winnen.

Een planningsbedrijf moet voorstellen en offertes maken voor hun verkoopproces om nieuwe klanten en projecten te winnen. Het voorstel moet duidelijk en beknopt zijn, waarin de diensten, prijzen en voorwaarden van het bedrijf worden geschetst. Het is belangrijk om te onthouden dat het voorstel slechts de eerste stap in het verkoopproces is; het bedrijf moet ook contact opnemen met de klant, eventuele vragen beantwoorden en onderhandelen over het definitieve contract.

Met onderstaande informatie & links haal je het maximale uit je planning offertes en maak je offertes als een pro.

Wat is een planning offerte

Offertes zijn voorstellen of aanbiedingen met een prijsopgave voor het leveren van planning producten of diensten. offertes worden voor bedrijven, overheidsinstellingen alsook voor particulieren (consumenten) gemaakt.

Lees verder over: Wat is een planning offerte

De voordelen van een offerte

Er zijn planning organisaties die twijfelen aan de waarde van het uitbrengen van offertes. Offertes spelen echter in veel gevallen een belangrijke rol in het sales proces. Een offerte is een krachtig verkoopinstrument. Veel verkopen of transacties vinden plaats op basis van offertes. Het wordt misschien niet altijd zo ervaren maar het (mogen) maken van een planning offerte kent veel voordelen.

Lees verder over: De voordelen van een offerte

Sales proces

Het verkoopproces is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering van een planning bedrijf. Het is een zorgvuldig samengesteld raamwerk van activiteiten die zijn ontworpen om de verkoop te stimuleren en doelen te bereiken. Deze activiteiten beginnen met onderzoek, gevolgd door het eerste contact. Het proces eindigt met de voltooiing van de transactie en de after-sales service.

Lees verder over: Sales proces

Communicatie

We communiceren dagelijks met klanten en prospects. In het verkoopproces wordt vaak doelbewust gecommuniceerd. Het verkoopproces is het volledige pad dat een prospect aflegt om een taak of bestelling te voltooien. Communicatie speelt een belangrijke rol in elke fase van het proces. Van offerteaanvragen en klantgesprekken tot aftersalescommunicatie.

Lees verder over: Communicatie

Juridische aspecten bij offertes

De wet kent geen aanbiedingen en aanbodovereenkomsten, maar 'biedingen' en 'acceptatie'. Juridisch gezien is er alleen sprake van een aanbod als dit aanbod kernvoorwaarden bevat. Kernclausules zijn de basiselementen waarop een overeenkomst is gebaseerd. Dit omvat informatie over hoe en binnen welke termijn de (potentiële) klant, offerteopsteller of aanbieder bedrijfsgegevens, offerte, prijs, leveringsovereenkomst of offerte is ondertekend.

Lees verder over: Juridische aspecten bij offertes

Maken & schrijven van een offerte

Ondanks de vele genoemde voordelen wordt het schrijven van een planning voorstel soms onderschat. Een goede offerte is meer dan alleen een offertetekst. Ook moet het aanbod voldoen aan wettelijke eisen en is het aan te raden een bepaalde structuur aan te houden.

Lees verder over: Maken & schrijven van een offerte

Offerte ontwerpen

Vormgeving werkt ook in offertes. De waardering en positieve impact van mooi vormgegeven aanbiedingen is de afgelopen jaren zelfs enorm toegenomen, mede gedreven door een focus op klantbeleving. Met de komst van een offerte applicatie is een nieuw tijdperk van offerte ontwerp aangebroken. In korte tijd sluit het aanbod zich aan bij de huisstijl, inclusief kleuren en lettertypes. Lay-outs en lay-outs trekken en trekken de aandacht van prospects en klanten.

Lees verder over: Offerte ontwerpen

Verzenden & presenteren

Als een offerte klaar is, kan deze op verschillende manieren aan (potentiële) klanten worden gepresenteerd. Bijvoorbeeld per e-mail of gewoon per post. Offertes kunnen ook online en offline worden gepresenteerd. Steeds meer bedrijven kiezen echter voor online offertes en sommige organisaties bieden zelfs offertes aan via whatsapp.

Lees verder over: Verzenden & presenteren

Winnen en soms verliezen

Als het bod wordt goedgekeurd, is dat een reden voor felicitaties, maar zeker geen reden om te denken dat de grootste klus geklaard is. Integendeel. Een aanbod is immers het begin van een hoopvolle duurzame samenwerking. Er is dus meer nodig dan uitvoering en facturering. Hoe lang en intensief het offerteproces ook is, het winnen van een offerte is nog steeds het begin van het verkoopproces. Zo heeft de klant in de eerste fase na goedkeuring van de offerte vooral behoefte aan bevestiging. Zorg ervoor dat ze de juiste keuze hebben gemaakt. Daarom speelt communicatie in deze fase een cruciale rol.

Lees verder over: Winnen en soms verliezen

Offerte voorbeelden en templates

Niet iedereen die regelmatig offertes uitbrengt heeft alle vaardigheden om vlot en snel een goede offerte op te stellen. In sommige gevallen bieden offertesjablonen of templates de oplossing. Dit geldt ook voor voorbeeldbrieven. Gebrek aan tijd en inspiratie is vaak de reden om aan de slag te gaan met een een offerte applicatie. Een offerte wordt eenmalig als sjabloon gemaakt en later als startpunt gebruikt. Ook bij offeren in Word kunnen verschillende sjablonen worden gebruikt en aangepast.

Lees verder over: Offerte voorbeelden en templates

Automatiseren

Dit is echt het tijdperk van automatisering en digitalisering. Zo wordt groei geïnspireerd en bereikt. Klanten en prospects verwachten dat leveranciers dit accepteren. Dit geldt ook voor offertes. In het verleden waren klanten en prospects tevreden met een offerte of een aanbieding per post. Die tijd lijkt voorbij. Klanten kiezen voor snelheid, ze kiezen voor offertes waarvan alles laat zien dat ze begrepen worden en makkelijk te delen zijn als je op afstand werkt. Mensen willen hun eigen interactieve keuzes kunnen maken en natuurlijk digitaal ondertekenen.

Lees verder over: Automatiseren

Planning offerte voorbeeld

Deze sjabloon is bedoeld voor mensen die een planningsbedrijf hebben of die in het planningsgebied werken. Met dit voorbeeld kun je potentiële klanten een goed beeld geven van jouw diensten en producten. Stem de inhoud af op de specifieke wensen van de klant en verras met een modern aanbod. De slimme software houdt je goed op de hoogte tijdens het verkoopproces en maakt het ondertekeningsproces een stuk eenvoudiger omdat dit digitaal gebeurt.

Ontdek de planning voorbeeld offertes en gebruik de template als startpunt om jouw offertes naar een hoger niveau te tillen. De voorbeelden laten de veelzijdigheid van een offerte applicatie zien en zijn beschikbaar in Offorte.

Bekijk een voorbeeld planning offerte

Planning voorbeeld offerte gemaakt met een offerte applicatie

Offerte software voor planning

Agendary is's werelds eerste offerte software voor planningsbedrijven. Voorstellen zijn niet langer moeilijk te maken en te beheren. Het is nu eenvoudig om binnen enkele minuten voorstellen te maken, ze te verzenden en jouw verzonden voorstellen bij te houden.

Een planning offerte is met een offerte applicatie snel gemaakt. Sales afdelingen kunnen hiermee op basis van best practices hun offertes gestandaardiseerd opstellen en aanpassen waar nodig. Met de slimme automatisering features wordt tijd bespaart, worden meer inzichten verkregen en kiest de planning klant sneller voor jouw bedrijf.

Ontdek wat offerte software voor jouw planning bedrijf kan betekenen.

Over planning

Een planningsbedrijf staat voor de uitdaging om potentiële klanten ervan te overtuigen dat hun diensten noodzakelijk zijn en nuttig zullen zijn. Dit kan moeilijk zijn in een voorstel, omdat het bedrijf een dienst verkoopt waar de klant misschien niet bekend mee is en de noodzaak ervan misschien niet begrijpt. Het is belangrijk om het voorstel duidelijk en beknopt te maken, waarbij de voordelen van planningsdiensten worden uitgelegd en hoe deze de klant tijd en geld kunnen besparen. Het voorstel moet ook rekening houden met eventuele zorgen van de klant, zoals de kosten van de diensten of de vereiste verbintenis.

Ready to get started?

Probeer Offorte nu gratis 14 dagen zonder verplichtingen

Klik hier om te starten