Recente updates

Bekijk de 15 meest recente updates van de offerte tool. Ontwikkelingen van Offorte worden gedaan op basis van waardevolle feedback van onze gebruikers en natuurlijk onze visie. Offorte is gestart in 2010 en sindsien hebben we veel verbeteringen en functionaliteiten toegevoegd.

Update notifications

Blijf op de hoogte en ontvang bericht bij nieuwe Offorte updates

Automations & Reminders

Met de nieuwe Automations & Reminders functionaliteiten kun je jouw offerte proces nog verder automatiseren. Plan de dag waarop je je voorstel wilt versturen, stuur reminders aan je klant en volg op met slimme berichten. Lees meer over deze nieuwe Premium functionaliteiten op de volgende blog: Automations & reminders voor je offertes

Personalisatie
De wijze waarop je personalisatie tags kunt selecteren en in je offertes kunt gebruiken is verbeterd. Met het nieuwe dropdown menu kun je eenvoudig en snel de juiste tag vinden. Deze wordt dan automatisch naar je klembord gekopieerd zodat je hem direct kunt plakken in je offertes en e-mails. Tevens zijn er diverse nieuwe velden toegevoegd: offerte naam, status, versie, nummer en link. Je kunt dus nu zelf de offerte link in je e-mails plaatsen waar je wilt.

Lees meer

11/20/2020

Nieuwe prijstabel samenvatting paragraaf

Er is een nieuw type paragraaf aan Offorte toegevoegd die een overzicht geeft van de totaalprijzen van alle prijstabellen in je offerte. Werk je dus regelmatig met meerdere prijstabellen in een offerte, dan kun je nu een mooi overzicht maken.

Voeg de Prijstabel Samenvatting aan je offerte toe en geef je normale prijstabellen een label. Dit kun je doen via de instellingen van de betreffende paragraaf. Ook kun je eventueel aangeven dat een prijstabel niet in het overzicht getoond mag worden.

Verder heeft de prijstabel zelf nu de mogelijkheid om de aantallen en stuksprijs te verbergen voor een klant. Ook dit kun je via de instellingen van de paragraaf regelen.

Lees meer

10/30/2020

Vormgeving sjabloon aanpassen in offerte editor

Het is nu mogelijk om een vormgeving sjabloon aan te passen in de offerte editor. Zo krijg je meteen een preview te zien van je aanpassingen. De functionaliteit is te vinden in het actie menu

Kleine verbeteringen
Er zijn verschillende kleine verbeteringen toegepast waaronder de mogelijkheid om alleen je eigen offertes te tonen in de offerte lijst. Handig als je met een team binnen Offorte werkt. Verder voegen we nu standaard de contacten van een bedrijf bij je nieuwe offerte toe, dat scheelt je weer een paar klikken.

Lees meer

10/6/2020

Nieuwe offerte sjablonen

Diverse nieuwe offerte templates zijn toegevoegd. Ze zijn direct te gebruiken als template wanneer je nieuwe offertes maakt met de offerte software. Zodra je een offerte template gebruikt als startpunt van je nieuwe offerte, kopieren we automatisch ook het design sjabloon voor je naar je instellingen.

Lees meer

9/17/2020

Verbeteringen & nieuwe functionaliteiten

Deze update bevat veel kleine optimalisaties en verbeteringen. Daarnaast is de API uitgebreid met nieuwe functionaliteiten. Hieronder vind je een opsomming van de belangrijkste items:

 • Producten en productmappen beheer via API
 • De mogelijkheid om prijstabellen van een offerte in te lezen via de API
 • Je kunt nu makkelijker afbeeldingen van formaat wijzigen wanneer je deze binnen je tekst hebt ingevoegd
 • Maximaal upload grootte is nu 50mb
 • Premium abonnement heeft ruimte voor 2000 producten
 • Als je in de offerte editor naar preview/verzendscherm gaat wordt nu automatisch je offerte opgeslagen
 • Op het verzendscherm kun je nu ook het bedrijf wijzigen
 • Diverse kleine verbeteringen

Lees meer

8/29/2020

E-mailen met je eigen domeinnaam

Binnen Offorte gebruiken we een methode waarbij we verzenden met geoptimaliseerde instellingen waarbij het afzender adres een Offorte domein is. Dit om de aflevering zo goed mogelijk te optimaliseren en de spambox te vermijden. Sinds vandaag is daar een nieuwe methode bijgekomen. Je kunt nu e-mailen vanuit je eigen domein. Zo gebruik je de reputatie van jullie domein voor de verzending van e-mail binnen Offorte. We gebruiken een geoptimaliseerde service om dit te realiseren en nog betere aflevering te kunnen garanderen.

Om gebruik te maken van deze nieuwe functionaliteit heb je een Premium abonnement nodig. Via "instellingen > account > eigen e-mail domein" kun je starten met instellen.

Lees meer

8/15/2020

Zapier integratie & nieuwe API functionaliteiten

De Zapier integratie is live! Met de nieuwe Zapier koppeling helpt Offorte je met het verbinden van je apps en offerte systeem zonder dat je daarvoor een technische kennis nodig hebt. Met Zapier verbind je apps, maak je optimale workflows en automatiseer je taken in een mum van tijd.

API uitbreidingen
Naast de Zapier integratie zijn er ook diverse uitbreidingen in de API geweest, zo is het nu ondermeer mogelijk om via de API offertes te maken en te versturen. Ook zijn er webhooks toegevoegd. Voor meer API informatie ga je naar de documentatiepagina

Lees meer

7/22/2020

Systeem upgrade

Vandaag is een grote upgrade uitgevoerd op de Offorte servers en infrastructuur. Tevens zijn er diverse architecturele updates uitgevoerd. Resultaten zijn ondermeer een snellere applicatie (in een aantal gevallen zelfs 50% sneller!) en sterke basis om nieuwe functionaliteiten op te ontwikkelen.

Ook zijn er meerdere kleine verbeteringen in de applicatie doorgevoerd.

Nieuw affiliate programma

Vorige week zijn we gestart met een nieuw affiliate & referral programma. Met dit programma kunnen bestaande klanten & affiliates 20% commissie verdienen op elke nieuwe aangebrachte klant. Ben je blij met Offorte, deel het met de wereld en naast onze eeuwige dankbaarheid levert het jou ook een mooi voordeel op. Klik hier voor meer informatie over het affiliate programma

Lees meer

6/13/2020

Design update

Na de website heeft de Offorte applicatie een design update gehad. Het ontwerp sluit nu beter aan op de nieuwe huisstijl en is tevens overzichtelijker in gebruik. Naast de design update zijn er diverse technische verbeteringen doorgevoerd waardoor Offorte sneller is. Er zijn tevens technische voorbereidingen gedaan voor toekomstige functionaliteiten.

De functionaliteiten rond het maken van een nieuwe offerte zijn ook geupdate. De flow is nu eenvoudiger en er is de mogelijkheid om een voorbeeld te gebruiken als startpunt voor je nieuwe offerte.

Lees meer

5/20/2020

Diverse optimalisaties

Afgelopen weken zijn er diverse optimalisaties uitgevoerd en kleine functionaliteiten toegevoegd. De aanpassingen zijn steeds gefaseerd live gezet en zijn gedaan obv jullie feedback, dank daarvoor! Hieronder vind je een opsomming van de belangrijkste items:

 • Nieuwe marketing website gelanceerd
 • Automatische offerte nummering toegevoegd
 • Mogelijkheid om offerte eigenaar aan te passen
 • Maximum aantal producten verhoogt naar 200
 • Zoeken op bedrijf email en internetadres via de API
 • Design sjabloon wijzigen bij favorieten offerte sjablonen
 • Betere taal afhandeling
 • Personalisatie tag 7 dagen toegevoegd
 • Offorte sessie duur verlengd zodat minder snel opnieuw inloggen
 • Youtube & Vimeo thumbnails in pdf weergave

Lees meer

4/23/2020

Favorieten delen

Vanaf nu kun je met een premium abonnement je favorieten delen met andere accounts. Zo heb je de mogelijkheid om je favorieten offertes, pagina's, paragrafen en mediabibliotheek centraal te beheren en te delen. Ideaal als je bijvoorbeeld met collega's samenwerkt die een ander account hebben of als je bedrijf meerdere vestigingen heeft en je wilt elke vestiging zijn eigen account geven.

Ga naar "instellingen > favorieten delen" in je Offorte account om meer te lezen over hoe het werkt.

Lees meer

2/22/2020

Invoervelden akkoordscherm

Voeg zelf invoervelden aan het akkoordscherm toe. Heb je nog aanvullende gegevens van de klant nodig, bijvoorbeeld een IBAN rekeningnummer, dan kun je de klant hierom vragen op het akkoordscherm.

Om invoervelden aan je akkoordscherm toe te voegen ga je naar de tekst sjabloon die je gebruikt voor je offerte, hier heb je de mogelijkheid om zelf velden toe te voegen. Zodra een offerte akkoord is bevonden, worden de gegevens automatisch voor je op de handtekening pagina gezet.

Lees meer

2/1/2020

Nieuwe prijstabel functionaliteiten

Vandaag is de prijstabel uitgebreid met verschillende nieuwe functionaliteiten en verbeteringen.

De volgende functies en verbeteringen zijn doorgevoerd:

 • Mogelijkheid om de prijstabel in te delen in meerdere segmenten met behulp van de nieuwe titel & subtotaal rijen
 • Ondersteuning van meerdere type btw in een prijstabel; de btw is nu per regel instelbaar
 • Btw groepen zijn aanpasbaar via de systeem instellingen
 • Mogelijkheid om percentage kortingsregels toe te voegen
 • Eindtotaal kan vetgedrukt (bold) gemaakt worden
 • Verbeterde weergave & knoppen

Lees meer

1/21/2020

Nieuwe design updates

Design preview: Bij het aanpassen van de design sjablonen en pagina instellingen krijg je nu een live updating miniatuur te zien van de gemaakte pagina aanpassingen. Zo kun je nog beter het design instellen.

Regelafstanden instellen
Om een meer open en precieze typografie toe te passen is er nu de mogelijkheid om de regelafstanden van de tekst aan te passen.

Nieuwe Google fonts
Meer dan 200 nieuwe Google Fonts zijn toegevoegd en tevens is er een top lijst aan de selectie toegevoegd.

Meerdere niveaus bullet lijsten
Met de inspring/tab knop in de toolbar is het nu mogelijk om bullet lijsten met meerdere niveaus aan te maken.

Nieuwe personalisatie velden
De volgende personalisatie velden zijn toegevoegd: volledige datum opties, mobiele telefoon contactpersoon en offerte prijs totaal.

Diverse verbeteringen
Ondermeer de volgende verbeteringen zijn doorgevoerd

 • Betere weergave van afbeeldingen in paragrafen op mobiel
 • Datum formatting gebeurd nu obv tekst sjabloon
 • Consistentere formatering in de prijstabel

Lees meer

12/15/2019

Nieuwe technische architectuur

Naast veel optimalisaties hebben we een nieuwe technisch architectuur geimplementeerd. Hieronder een samenvatting van de belangrijkste aanpassingen.

SSL ondersteuning voor subdomeinen
Met het teams abonnement heb je de mogelijk om offertes op jullie eigen domein te presenteren. Deze subdomeinen ondersteunen nu https wat veiliger is. De certificaten zijn geimplementeerd met Let's Encrypt.

Nieuwe technische architectuur
De architectuur van de applicatie is uitgebreid en ondersteunt nu webcomponenten. Dit maakt ons future-proof en flexibel voor toekomstige uitbreidingen.

Contacten uitgebreid
Bedrijven zijn uitgebreid met twee nieuwe velden: Kvk nummer en Btw nummer.

Stop toegang Internet Explorer
Het werd tijd om deze sterk verouderde browser uit te faseren. Zelfs Microsoft raadt het gebruik af. Gebruikers krijgen een melding om te upgraden.

Privacy policy is geupdate
We maken voor analytics ook gebruik van Mixpanel, we hebben de privacy policy uitgebreid met deze informatie.

Verschillende optimalisaties
Naast verschillende kleine optimalisaties zijn ondermeer de volgende verbeteringen doorgevoerd:

 • Prijstabel: regel subtotaal breekt niet meer af bij grotere bedragen
 • Offerte presentatie: na akkoord zijn de invoer velden van de prijstabel visueel niet meer aanpasbaar
 • Editor: bij het aanmaken van een favoriete pagina waren de paragrafen soms niet direct zichtbaar tijdens dezelfde edit sessie, dit is opgelost
 • Gebruikers: als een e-mail adres reeds in gebruik is krijg je nu een melding

Lees meer

9/28/2019

Offorte ging in 2010 van start

Ready to get started?

Probeer Offorte nu gratis 14 dagen zonder verplichtingen

Klik hier om te starten