Informatie over ondersteuning in het veld voorstellen maken

Deze pagina bevat uitgebreide informatie over alles omtrent het maken van voorstellen voor ondersteuning in het veld bedrijven. Je vindt hier handige informatie en artikelen gemaakt om je nog vaardiger te bij het schrijven van offertes en de opdracht te winnen. Wij helpen je om je nog betere offertes te laten maken op een slimme manier en zo meer opdrachten te winnen.

Een Field Support-bedrijf biedt on-site ondersteuning voor bedrijven en organisaties. Ze bieden een breed scala aan diensten, van IT-ondersteuning tot beveiliging tot schoonmaakdiensten. Om nieuwe klanten te winnen, moeten Field Support-bedrijven gedetailleerde en overtuigende voorstellen doen die de voordelen van hun diensten uitleggen. Een goed geschreven voorstel kan het verschil maken tussen het winnen en verliezen van een contract, dus het is belangrijk om de tijd te nemen om een document te maken dat duidelijk de sterke punten en waardepropositie van het bedrijf schetst.

Met onderstaande informatie & links haal je het maximale uit je ondersteuning in het veld offertes en maak je voorstellen als een pro.

Wat is een ondersteuning in het veld offerte

Voorstellen zijn voorstellen of aanbiedingen met een prijsopgave voor het leveren van ondersteuning in het veld producten of diensten. voorstellen worden voor bedrijven, overheidsinstellingen alsook voor particulieren (consumenten) gemaakt.

Lees verder over: Wat is een ondersteuning in het veld offerte

De voordelen van een zakelijk voorstel

Er zijn ondersteuning in het veld organisaties die twijfelen aan de waarde van het uitbrengen van voorstellen. Offertes spelen echter in veel gevallen een belangrijke rol in het sales proces. Een zakelijk voorstel is een krachtig verkoopinstrument. Veel verkopen of transacties vinden plaats op basis van voorstellen. Het wordt misschien niet altijd zo ervaren maar het (mogen) maken van een ondersteuning in het veld zakelijk voorstel kent veel voordelen.

Lees verder over: De voordelen van een zakelijk voorstel

Sales proces

Het verkoopproces is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering van een ondersteuning in het veld bedrijf. Het is een zorgvuldig samengesteld raamwerk van activiteiten die zijn ontworpen om de verkoop te stimuleren en doelen te bereiken. Deze activiteiten beginnen met onderzoek, gevolgd door het eerste contact. Het proces eindigt met de voltooiing van de transactie en de after-sales service.

Lees verder over: Sales proces

Communicatie

We communiceren dagelijks met klanten en prospects. In het verkoopproces wordt vaak doelbewust gecommuniceerd. Het verkoopproces is het volledige pad dat een prospect aflegt om een taak of bestelling te voltooien. Communicatie speelt een belangrijke rol in elke fase van het proces. Van offerteaanvragen en klantgesprekken tot aftersalescommunicatie.

Lees verder over: Communicatie

Juridische aspecten bij offertes

De wet kent geen aanbiedingen en aanbodovereenkomsten, maar 'biedingen' en 'acceptatie'. Juridisch gezien is er alleen sprake van een aanbod als dit aanbod kernvoorwaarden bevat. Kernclausules zijn de basiselementen waarop een overeenkomst is gebaseerd. Dit omvat informatie over hoe en binnen welke termijn de (potentiële) klant, offerteopsteller of aanbieder bedrijfsgegevens, zakelijk voorstel, prijs, leveringsovereenkomst of zakelijk voorstel is ondertekend.

Lees verder over: Juridische aspecten bij offertes

Maken & schrijven van een zakelijk voorstel

Ondanks de vele genoemde voordelen wordt het schrijven van een ondersteuning in het veld voorstel soms onderschat. Een goede zakelijk voorstel is meer dan alleen een offertetekst. Ook moet het aanbod voldoen aan wettelijke eisen en is het aan te raden een bepaalde structuur aan te houden.

Lees verder over: Maken & schrijven van een zakelijk voorstel

Zakelijk voorstel ontwerpen

Vormgeving werkt ook in voorstellen. De waardering en positieve impact van mooi vormgegeven aanbiedingen is de afgelopen jaren zelfs enorm toegenomen, mede gedreven door een focus op klantbeleving. Met de komst van Offorte is een nieuw tijdperk van zakelijk voorstel ontwerp aangebroken. In korte tijd sluit het aanbod zich aan bij de huisstijl, inclusief kleuren en lettertypes. Lay-outs en lay-outs trekken en trekken de aandacht van prospects en klanten.

Lees verder over: Zakelijk voorstel ontwerpen

Verzenden & presenteren

Als een zakelijk voorstel klaar is, kan deze op verschillende manieren aan (potentiële) klanten worden gepresenteerd. Bijvoorbeeld per e-mail of gewoon per post. Offertes kunnen ook online en offline worden gepresenteerd. Steeds meer bedrijven kiezen echter voor online offertes en sommige organisaties bieden zelfs voorstellen aan via whatsapp.

Lees verder over: Verzenden & presenteren

Winnen en soms verliezen

Als het bod wordt goedgekeurd, is dat een reden voor felicitaties, maar zeker geen reden om te denken dat de grootste klus geklaard is. Integendeel. Een aanbod is immers het begin van een hoopvolle duurzame samenwerking. Er is dus meer nodig dan uitvoering en facturering. Hoe lang en intensief het offerteproces ook is, het winnen van een zakelijk voorstel is nog steeds het begin van het verkoopproces. Zo heeft de klant in de eerste fase na goedkeuring van de zakelijk voorstel vooral behoefte aan bevestiging. Zorg ervoor dat ze de juiste keuze hebben gemaakt. Daarom speelt communicatie in deze fase een cruciale rol.

Lees verder over: Winnen en soms verliezen

Zakelijk voorstel voorbeelden en templates

Niet iedereen die regelmatig offertes uitbrengt heeft alle vaardigheden om vlot en snel een goede zakelijk voorstel op te stellen. In sommige gevallen bieden offertesjablonen of templates de oplossing. Dit geldt ook voor voorbeeldbrieven. Gebrek aan tijd en inspiratie is vaak de reden om aan de slag te gaan met een Offorte. Een zakelijk voorstel wordt eenmalig als sjabloon gemaakt en later als startpunt gebruikt. Ook bij offeren in Word kunnen verschillende sjablonen worden gebruikt en aangepast.

Lees verder over: Zakelijk voorstel voorbeelden en templates

Automatiseren

Dit is echt het tijdperk van automatisering en digitalisering. Zo wordt groei geïnspireerd en bereikt. Klanten en prospects verwachten dat leveranciers dit accepteren. Dit geldt ook voor voorstellen. In het verleden waren klanten en prospects tevreden met een zakelijk voorstel of een aanbieding per post. Die tijd lijkt voorbij. Klanten kiezen voor snelheid, ze kiezen voor voorstellen waarvan alles laat zien dat ze begrepen worden en makkelijk te delen zijn als je op afstand werkt. Mensen willen hun eigen interactieve keuzes kunnen maken en natuurlijk digitaal ondertekenen.

Lees verder over: Automatiseren

Ondersteuning in het veld offerte voorbeeld

Om jouw bedrijf en zijn processen effectief te presenteren, is dit voorbeeld van Field Support een goede basis voor u. Met dit sjabloon kun je de inhoud ook afstemmen op jouw eigen wensen en een effectieve service bieden die precies aansluit op de behoeften van de klant. Het is belangrijk om te vermelden hoe je verwerkt, wat de aanpak is en welke resultaten je tot nu toe hebt behaald. Deze factoren dragen ertoe bij dat een klant voor jouw bedrijf kiest. Zo belangrijk! De krachtige software ondersteunt je tijdens het voorstelproces en maakt het ondertekeningsproces eenvoudiger omdat dit digitaal en direct in jouw voorstel gebeurt.

Ontdek de ondersteuning in het veld voorbeeld voorstellen en gebruik de template als startpunt om jouw offertes naar een hoger niveau te tillen. De voorbeelden laten de veelzijdigheid van Offorte zien en zijn beschikbaar in Offorte.

Bekijk een voorbeeld ondersteuning in het veld zakelijk voorstel

Ondersteuning in het veld voorbeeld zakelijk voorstel gemaakt met Offorte

Offerte software voor ondersteuning in het veld

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel tijd je besteedt aan het maken van voorstellen? Of wat is de gemiddelde verkoopcyclus voor voorstellen voor jouw bedrijf? Onze offerte software biedt je het inzicht dat je nodig hebt om slimmere beslissingen te nemen en meer zaken te doen.

Een ondersteuning in het veld zakelijk voorstel is met Offorte snel gemaakt. Sales afdelingen kunnen hiermee op basis van best practices hun offertes gestandaardiseerd opstellen en aanpassen waar nodig. Met de slimme automatisering features wordt tijd bespaart, worden meer inzichten verkregen en kiest de ondersteuning in het veld klant sneller voor jouw bedrijf.

Ontdek wat offerte software voor jouw ondersteuning in het veld bedrijf kan betekenen.

Over ondersteuning in het veld

Een Field Support-bedrijf moet een geweldig voorstel doen om nieuwe klanten en projecten te winnen. Het voorstel moet goed gestructureerd, boeiend en transparant zijn en de prospect alle details geven die nodig zijn om hun beslissing te informeren. Daarnaast moet het voorstel worden afgestemd op de specifieke behoeften van de klant.

Ready to get started?

Probeer Offorte nu gratis 14 dagen zonder verplichtingen

Klik hier om te starten