Informatie over financiële diensten offertes maken

Deze pagina bevat uitgebreide informatie over alles omtrent het maken van offertes voor financiële diensten bedrijven. Je vindt hier handige informatie en artikelen gemaakt om je nog vaardiger te bij het schrijven van offertes en de opdracht te winnen. Wij helpen je om je nog betere offertes te laten maken op een slimme manier en zo meer opdrachten te winnen.

Een financiële dienstverlener biedt een breed scala aan diensten, zoals investeringsplanning, belastingvoorbereiding en verzekeringsadvies. Ze kunnen ook andere diensten aanbieden, zoals vermogensplanning en pensioenplanning. Financiële dienstverleners vertrouwen op voorstellen en offertes om hun diensten aan potentiële klanten te verkopen. Voorstellen en offertes helpen om de geloofwaardigheid van het bedrijf te vestigen, relaties met klanten op te bouwen en nieuwe klanten te winnen.

Met onderstaande informatie & links haal je het maximale uit je financiële diensten offertes en maak je offertes als een pro.

Wat is een financiële diensten offerte

Offertes zijn voorstellen of aanbiedingen met een prijsopgave voor het leveren van financiële diensten producten of diensten. offertes worden voor bedrijven, overheidsinstellingen alsook voor particulieren (consumenten) gemaakt.

Lees verder over: Wat is een financiële diensten offerte

De voordelen van een zakelijk voorstel

Er zijn financiële diensten organisaties die twijfelen aan de waarde van het uitbrengen van offertes. Offertes spelen echter in veel gevallen een belangrijke rol in het sales proces. Een zakelijk voorstel is een krachtig verkoopinstrument. Veel verkopen of transacties vinden plaats op basis van offertes. Het wordt misschien niet altijd zo ervaren maar het (mogen) maken van een financiële diensten zakelijk voorstel kent veel voordelen.

Lees verder over: De voordelen van een zakelijk voorstel

Sales proces

Het verkoopproces is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering van een financiële diensten bedrijf. Het is een zorgvuldig samengesteld raamwerk van activiteiten die zijn ontworpen om de verkoop te stimuleren en doelen te bereiken. Deze activiteiten beginnen met onderzoek, gevolgd door het eerste contact. Het proces eindigt met de voltooiing van de transactie en de after-sales service.

Lees verder over: Sales proces

Communicatie

We communiceren dagelijks met klanten en prospects. In het verkoopproces wordt vaak doelbewust gecommuniceerd. Het verkoopproces is het volledige pad dat een prospect aflegt om een taak of bestelling te voltooien. Communicatie speelt een belangrijke rol in elke fase van het proces. Van offerteaanvragen en klantgesprekken tot aftersalescommunicatie.

Lees verder over: Communicatie

Juridische aspecten bij offertes

De wet kent geen aanbiedingen en aanbodovereenkomsten, maar 'biedingen' en 'acceptatie'. Juridisch gezien is er alleen sprake van een aanbod als dit aanbod kernvoorwaarden bevat. Kernclausules zijn de basiselementen waarop een overeenkomst is gebaseerd. Dit omvat informatie over hoe en binnen welke termijn de (potentiële) klant, offerteopsteller of aanbieder bedrijfsgegevens, zakelijk voorstel, prijs, leveringsovereenkomst of zakelijk voorstel is ondertekend.

Lees verder over: Juridische aspecten bij offertes

Maken & schrijven van een zakelijk voorstel

Ondanks de vele genoemde voordelen wordt het schrijven van een financiële diensten voorstel soms onderschat. Een goede zakelijk voorstel is meer dan alleen een offertetekst. Ook moet het aanbod voldoen aan wettelijke eisen en is het aan te raden een bepaalde structuur aan te houden.

Lees verder over: Maken & schrijven van een zakelijk voorstel

Zakelijk voorstel ontwerpen

Vormgeving werkt ook in offertes. De waardering en positieve impact van mooi vormgegeven aanbiedingen is de afgelopen jaren zelfs enorm toegenomen, mede gedreven door een focus op klantbeleving. Met de komst van Offorte is een nieuw tijdperk van zakelijk voorstel ontwerp aangebroken. In korte tijd sluit het aanbod zich aan bij de huisstijl, inclusief kleuren en lettertypes. Lay-outs en lay-outs trekken en trekken de aandacht van prospects en klanten.

Lees verder over: Zakelijk voorstel ontwerpen

Verzenden & presenteren

Als een zakelijk voorstel klaar is, kan deze op verschillende manieren aan (potentiële) klanten worden gepresenteerd. Bijvoorbeeld per e-mail of gewoon per post. Offertes kunnen ook online en offline worden gepresenteerd. Steeds meer bedrijven kiezen echter voor online offertes en sommige organisaties bieden zelfs offertes aan via whatsapp.

Lees verder over: Verzenden & presenteren

Winnen en soms verliezen

Als het bod wordt goedgekeurd, is dat een reden voor felicitaties, maar zeker geen reden om te denken dat de grootste klus geklaard is. Integendeel. Een aanbod is immers het begin van een hoopvolle duurzame samenwerking. Er is dus meer nodig dan uitvoering en facturering. Hoe lang en intensief het offerteproces ook is, het winnen van een zakelijk voorstel is nog steeds het begin van het verkoopproces. Zo heeft de klant in de eerste fase na goedkeuring van de zakelijk voorstel vooral behoefte aan bevestiging. Zorg ervoor dat ze de juiste keuze hebben gemaakt. Daarom speelt communicatie in deze fase een cruciale rol.

Lees verder over: Winnen en soms verliezen

Zakelijk voorstel voorbeelden en templates

Niet iedereen die regelmatig offertes uitbrengt heeft alle vaardigheden om vlot en snel een goede zakelijk voorstel op te stellen. In sommige gevallen bieden offertesjablonen of templates de oplossing. Dit geldt ook voor voorbeeldbrieven. Gebrek aan tijd en inspiratie is vaak de reden om aan de slag te gaan met een Offorte. Een zakelijk voorstel wordt eenmalig als sjabloon gemaakt en later als startpunt gebruikt. Ook bij offeren in Word kunnen verschillende sjablonen worden gebruikt en aangepast.

Lees verder over: Zakelijk voorstel voorbeelden en templates

Automatiseren

Dit is echt het tijdperk van automatisering en digitalisering. Zo wordt groei geïnspireerd en bereikt. Klanten en prospects verwachten dat leveranciers dit accepteren. Dit geldt ook voor offertes. In het verleden waren klanten en prospects tevreden met een zakelijk voorstel of een aanbieding per post. Die tijd lijkt voorbij. Klanten kiezen voor snelheid, ze kiezen voor offertes waarvan alles laat zien dat ze begrepen worden en makkelijk te delen zijn als je op afstand werkt. Mensen willen hun eigen interactieve keuzes kunnen maken en natuurlijk digitaal ondertekenen.

Lees verder over: Automatiseren

Financiële diensten offerte voorbeeld

Dit voorbeeld van een voorstel voor financiële diensten is gericht op bank-, verzekerings- en effectenmakelaars, maar natuurlijk kan iedereen dit sjabloon naar eigen smaak aanpassen in het voorstelprogramma. Het biedt een mooie basis die je kunt aanpassen aan jouw eigen smaak zodat jouw diensten en producten perfect aansluiten op de wensen van de klant. Zorg ervoor dat je casestudy's, rapporten en klantervaringen opneemt, zodat de prospect ervan overtuigd raakt dat hij jouw diensten moet kiezen. Laat de klant zien hoe jouw strategieën, leads en optimalisatie het bedrijf van de klant kunnen laten groeien. Mis je nog steeds een onderdeel? Geen probleem, je bent vrij om dit voorbeeld volledig aan te passen en vervolgens op te slaan als jouw eigen voorstelsjabloon.

Ontdek de financiële diensten voorbeeld offertes en gebruik de template als startpunt om jouw offertes naar een hoger niveau te tillen. De voorbeelden laten de veelzijdigheid van Offorte zien en zijn beschikbaar in Offorte.

Bekijk een voorbeeld financiële diensten zakelijk voorstel

Financiële diensten voorbeeld zakelijk voorstel gemaakt met Offorte

Offerte software voor financiële diensten

Als adviseur financiële dienstverlening is het vermogen om voorstellen van hoge kwaliteit te maken essentieel voor jouw bedrijf. Met ingebouwde eSignatures, realtime samenwerking, geautomatiseerde voorstelaudits en meer, stelt onze offerte software je in staat om voorstellen te maken in de helft van de tijd van een handmatig proces - zonder in te boeten aan kwaliteit.

Een financiële diensten zakelijk voorstel is met Offorte snel gemaakt. Sales afdelingen kunnen hiermee op basis van best practices hun offertes gestandaardiseerd opstellen en aanpassen waar nodig. Met de slimme automatisering features wordt tijd bespaart, worden meer inzichten verkregen en kiest de financiële diensten klant sneller voor jouw bedrijf.

Ontdek wat offerte software voor jouw financiële diensten bedrijf kan betekenen.

Over financiële diensten

Financiële dienstverleners hebben unieke verkoopuitdagingen. Ze verkopen producten die vaak immaterieel zijn, zoals beleggingsadvies of verzekeringsproducten. Ze hebben ook te maken met voorschriften die de manier waarop ze hun producten op de markt brengen en verkopen kunnen beperken. En tot slot verkopen ze aan een klantenbestand dat vaak sceptisch staat tegenover verkopers en hun motieven. Om succesvol te zijn in de verkoop van financiële diensten, moet je deze uitdagingen het hoofd kunnen bieden. Jemoet jouw producten kunnen uitleggen op een manier die voor de klant gemakkelijk te begrijpen is. Jemoet vertrouwen kunnen opbouwen bij de klant en hen kunnen laten zien dat je het beste met hen voor heeft. En je moet de klant kunnen laten zien dat je goed geïnformeerd bent over de producten die je verkoopt en de branche in het algemeen.

Ready to get started?

Probeer Offorte nu gratis 14 dagen zonder verplichtingen

Klik hier om te starten