Informatie over edtech zakelijke voorstellen maken

Deze pagina bevat uitgebreide informatie over alles omtrent het maken van zakelijke voorstellen voor edtech bedrijven. Je vindt hier handige informatie en artikelen gemaakt om je nog vaardiger te bij het schrijven van offertes en de opdracht te winnen. Wij helpen je om je nog betere offertes te laten maken op een slimme manier en zo meer opdrachten te winnen.

Een zakelijk voorstel is een schriftelijk document dat een bepaald product of dienst aanbiedt aan een potentiële koper of klant. Het wordt gebruikt om de ontvanger over te halen het aanbod te accepteren. Een zakelijk voorstel wordt ook wel een bod, aanbesteding of offerte genoemd. Een EdTech-bedrijf kan voorstellen en offertes maken voor hun verkoopproces om nieuwe klanten en contracten te winnen. Voorstellen en offertes kunnen worden gebruikt om potentiële klanten gedetailleerde informatie te verstrekken over de producten of diensten die worden aangeboden door het EdTech-bedrijf. Ze kunnen ook worden gebruikt om de voorwaarden van een mogelijk contract te schetsen.

Met onderstaande informatie & links haal je het maximale uit je edtech offertes en maak je zakelijke voorstellen als een pro.

Wat is een edtech offerte

Zakelijke voorstellen zijn voorstellen of aanbiedingen met een prijsopgave voor het leveren van edtech producten of diensten. zakelijke voorstellen worden voor bedrijven, overheidsinstellingen alsook voor particulieren (consumenten) gemaakt.

Lees verder over: Wat is een edtech offerte

De voordelen van een voorstel

Er zijn edtech organisaties die twijfelen aan de waarde van het uitbrengen van zakelijke voorstellen. Offertes spelen echter in veel gevallen een belangrijke rol in het sales proces. Een voorstel is een krachtig verkoopinstrument. Veel verkopen of transacties vinden plaats op basis van zakelijke voorstellen. Het wordt misschien niet altijd zo ervaren maar het (mogen) maken van een edtech voorstel kent veel voordelen.

Lees verder over: De voordelen van een voorstel

Sales proces

Het verkoopproces is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering van een edtech bedrijf. Het is een zorgvuldig samengesteld raamwerk van activiteiten die zijn ontworpen om de verkoop te stimuleren en doelen te bereiken. Deze activiteiten beginnen met onderzoek, gevolgd door het eerste contact. Het proces eindigt met de voltooiing van de transactie en de after-sales service.

Lees verder over: Sales proces

Communicatie

We communiceren dagelijks met klanten en prospects. In het verkoopproces wordt vaak doelbewust gecommuniceerd. Het verkoopproces is het volledige pad dat een prospect aflegt om een taak of bestelling te voltooien. Communicatie speelt een belangrijke rol in elke fase van het proces. Van offerteaanvragen en klantgesprekken tot aftersalescommunicatie.

Lees verder over: Communicatie

Juridische aspecten bij offertes

De wet kent geen aanbiedingen en aanbodovereenkomsten, maar 'biedingen' en 'acceptatie'. Juridisch gezien is er alleen sprake van een aanbod als dit aanbod kernvoorwaarden bevat. Kernclausules zijn de basiselementen waarop een overeenkomst is gebaseerd. Dit omvat informatie over hoe en binnen welke termijn de (potentiële) klant, offerteopsteller of aanbieder bedrijfsgegevens, voorstel, prijs, leveringsovereenkomst of voorstel is ondertekend.

Lees verder over: Juridische aspecten bij offertes

Maken & schrijven van een voorstel

Ondanks de vele genoemde voordelen wordt het schrijven van een edtech voorstel soms onderschat. Een goede voorstel is meer dan alleen een offertetekst. Ook moet het aanbod voldoen aan wettelijke eisen en is het aan te raden een bepaalde structuur aan te houden.

Lees verder over: Maken & schrijven van een voorstel

Voorstel ontwerpen

Vormgeving werkt ook in zakelijke voorstellen. De waardering en positieve impact van mooi vormgegeven aanbiedingen is de afgelopen jaren zelfs enorm toegenomen, mede gedreven door een focus op klantbeleving. Met de komst van een offerte programmma is een nieuw tijdperk van voorstel ontwerp aangebroken. In korte tijd sluit het aanbod zich aan bij de huisstijl, inclusief kleuren en lettertypes. Lay-outs en lay-outs trekken en trekken de aandacht van prospects en klanten.

Lees verder over: Voorstel ontwerpen

Verzenden & presenteren

Als een voorstel klaar is, kan deze op verschillende manieren aan (potentiële) klanten worden gepresenteerd. Bijvoorbeeld per e-mail of gewoon per post. Offertes kunnen ook online en offline worden gepresenteerd. Steeds meer bedrijven kiezen echter voor online offertes en sommige organisaties bieden zelfs zakelijke voorstellen aan via whatsapp.

Lees verder over: Verzenden & presenteren

Winnen en soms verliezen

Als het bod wordt goedgekeurd, is dat een reden voor felicitaties, maar zeker geen reden om te denken dat de grootste klus geklaard is. Integendeel. Een aanbod is immers het begin van een hoopvolle duurzame samenwerking. Er is dus meer nodig dan uitvoering en facturering. Hoe lang en intensief het offerteproces ook is, het winnen van een voorstel is nog steeds het begin van het verkoopproces. Zo heeft de klant in de eerste fase na goedkeuring van de voorstel vooral behoefte aan bevestiging. Zorg ervoor dat ze de juiste keuze hebben gemaakt. Daarom speelt communicatie in deze fase een cruciale rol.

Lees verder over: Winnen en soms verliezen

Voorstel voorbeelden en templates

Niet iedereen die regelmatig offertes uitbrengt heeft alle vaardigheden om vlot en snel een goede voorstel op te stellen. In sommige gevallen bieden offertesjablonen of templates de oplossing. Dit geldt ook voor voorbeeldbrieven. Gebrek aan tijd en inspiratie is vaak de reden om aan de slag te gaan met een een offerte programmma. Een voorstel wordt eenmalig als sjabloon gemaakt en later als startpunt gebruikt. Ook bij offeren in Word kunnen verschillende sjablonen worden gebruikt en aangepast.

Lees verder over: Voorstel voorbeelden en templates

Automatiseren

Dit is echt het tijdperk van automatisering en digitalisering. Zo wordt groei geïnspireerd en bereikt. Klanten en prospects verwachten dat leveranciers dit accepteren. Dit geldt ook voor zakelijke voorstellen. In het verleden waren klanten en prospects tevreden met een voorstel of een aanbieding per post. Die tijd lijkt voorbij. Klanten kiezen voor snelheid, ze kiezen voor zakelijke voorstellen waarvan alles laat zien dat ze begrepen worden en makkelijk te delen zijn als je op afstand werkt. Mensen willen hun eigen interactieve keuzes kunnen maken en natuurlijk digitaal ondertekenen.

Lees verder over: Automatiseren

Edtech offerte voorbeeld

Dit EdTech-voorstel is gericht op EdTech-bedrijven en freelancers. Het is natuurlijk mogelijk om de inhoud aan te passen zodat deze voldoet aan je eigen ideeën en doelen. Je kunt bijvoorbeeld jouw eigen onderscheidende factoren toevoegen, zoals ervaring, aanpak, proces en behaalde resultaten. Het is belangrijk om deze factoren in een voorstel op te nemen, zodat de klant jouw bedrijf kiest. Dit helpt je om nieuwe klanten en projecten te winnen. Je kunt deze sjabloon aanpassen of gebruiken als basis voor jouw eigen voorstelsjabloon.

Ontdek de edtech voorbeeld zakelijke voorstellen en gebruik de template als startpunt om jouw offertes naar een hoger niveau te tillen. De voorbeelden laten de veelzijdigheid van een offerte programmma zien en zijn beschikbaar in Offorte.

Bekijk een voorbeeld edtech voorstel

Edtech voorbeeld voorstel gemaakt met een offerte programmma

Offerte software voor edtech

Met onze offerte software kun je jouw volledige voorstel schrijven - van het eerste klantcontact tot de verkoopvergadering tot de levering van jouw definitieve voorstel. Je hebt een sjabloon met hoge impact om uit te bouwen en een eenvoudige manier om elke stap van het proces te volgen en te beheren.

Een edtech voorstel is met een offerte programmma snel gemaakt. Sales afdelingen kunnen hiermee op basis van best practices hun offertes gestandaardiseerd opstellen en aanpassen waar nodig. Met de slimme automatisering features wordt tijd bespaart, worden meer inzichten verkregen en kiest de edtech klant sneller voor jouw bedrijf.

Ontdek wat offerte software voor jouw edtech bedrijf kan betekenen.

Over edtech

Als EdTech-bedrijf zult je merken dat sommige van de verkoopuitdagingen waarmee je wordt geconfronteerd uniek zijn voor de branche. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je potentiële klanten ervan moet overtuigen dat jouw product de investering waard is, of dat het een echt voordeel kan opleveren voor hun studenten. Mogelijk moet je ook bezwaren behandelen van klanten die bestand zijn tegen veranderingen of die zich zorgen maken over het implementatieproces. Door echter de behoeften van jouw klanten te begrijpen en hun zorgen rechtstreeks aan te pakken, kun je deze uitdagingen overwinnen en nieuwe klanten winnen.

Ready to get started?

Probeer Offorte nu gratis 14 dagen zonder verplichtingen

Klik hier om te starten