Informatie over e-mail marketing offertes maken

Deze pagina bevat uitgebreide informatie over alles omtrent het maken van offertes voor e-mail marketing bedrijven. Je vindt hier handige informatie en artikelen gemaakt om je nog vaardiger te bij het schrijven van offertes en de opdracht te winnen. Wij helpen je om je nog betere offertes te laten maken op een slimme manier en zo meer opdrachten te winnen.

Een groot deel van het leven van een e-mailmarketingbedrijf is het doen van voorstellen voor hun potentiële klanten. Deze voorstellen zijn meestal bedoeld voor de bouw van nieuwe gebouwen. Er zal een overeenkomst zijn tussen de aannemer en het e-mailmarketingbedrijf, of in een ander geval het e-mailmarketingbedrijf. E-mailmarketingbedrijven verdienen hier meestal veel geld mee. Het is een kans voor hen om hun talent in het maken van stalgebouwen te laten zien en een beetje te spelen op het ontwerp. Een e-mailmarketingvoorstel is een heel specifiek document omdat het veel dingen bevat. Het schrijven van een voorstel als dit moet zorgvuldig gebeuren en ondersteund worden met ondersteunende documenten. Het moet realistisch zijn en voldoen aan de doelstellingen die in het voorstel worden genoemd.

Met onderstaande informatie & links haal je het maximale uit je e-mail marketing offertes en maak je offertes als een pro.

Wat is een e-mail marketing offerte

Offertes zijn voorstellen of aanbiedingen met een prijsopgave voor het leveren van e-mail marketing producten of diensten. offertes worden voor bedrijven, overheidsinstellingen alsook voor particulieren (consumenten) gemaakt.

Lees verder over: Wat is een e-mail marketing offerte

De voordelen van een zakelijk voorstel

Er zijn e-mail marketing organisaties die twijfelen aan de waarde van het uitbrengen van offertes. Offertes spelen echter in veel gevallen een belangrijke rol in het sales proces. Een zakelijk voorstel is een krachtig verkoopinstrument. Veel verkopen of transacties vinden plaats op basis van offertes. Het wordt misschien niet altijd zo ervaren maar het (mogen) maken van een e-mail marketing zakelijk voorstel kent veel voordelen.

Lees verder over: De voordelen van een zakelijk voorstel

Sales proces

Het verkoopproces is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering van een e-mail marketing bedrijf. Het is een zorgvuldig samengesteld raamwerk van activiteiten die zijn ontworpen om de verkoop te stimuleren en doelen te bereiken. Deze activiteiten beginnen met onderzoek, gevolgd door het eerste contact. Het proces eindigt met de voltooiing van de transactie en de after-sales service.

Lees verder over: Sales proces

Communicatie

We communiceren dagelijks met klanten en prospects. In het verkoopproces wordt vaak doelbewust gecommuniceerd. Het verkoopproces is het volledige pad dat een prospect aflegt om een taak of bestelling te voltooien. Communicatie speelt een belangrijke rol in elke fase van het proces. Van offerteaanvragen en klantgesprekken tot aftersalescommunicatie.

Lees verder over: Communicatie

Juridische aspecten bij offertes

De wet kent geen aanbiedingen en aanbodovereenkomsten, maar 'biedingen' en 'acceptatie'. Juridisch gezien is er alleen sprake van een aanbod als dit aanbod kernvoorwaarden bevat. Kernclausules zijn de basiselementen waarop een overeenkomst is gebaseerd. Dit omvat informatie over hoe en binnen welke termijn de (potentiële) klant, offerteopsteller of aanbieder bedrijfsgegevens, zakelijk voorstel, prijs, leveringsovereenkomst of zakelijk voorstel is ondertekend.

Lees verder over: Juridische aspecten bij offertes

Maken & schrijven van een zakelijk voorstel

Ondanks de vele genoemde voordelen wordt het schrijven van een e-mail marketing voorstel soms onderschat. Een goede zakelijk voorstel is meer dan alleen een offertetekst. Ook moet het aanbod voldoen aan wettelijke eisen en is het aan te raden een bepaalde structuur aan te houden.

Lees verder over: Maken & schrijven van een zakelijk voorstel

Zakelijk voorstel ontwerpen

Vormgeving werkt ook in offertes. De waardering en positieve impact van mooi vormgegeven aanbiedingen is de afgelopen jaren zelfs enorm toegenomen, mede gedreven door een focus op klantbeleving. Met de komst van Offorte is een nieuw tijdperk van zakelijk voorstel ontwerp aangebroken. In korte tijd sluit het aanbod zich aan bij de huisstijl, inclusief kleuren en lettertypes. Lay-outs en lay-outs trekken en trekken de aandacht van prospects en klanten.

Lees verder over: Zakelijk voorstel ontwerpen

Verzenden & presenteren

Als een zakelijk voorstel klaar is, kan deze op verschillende manieren aan (potentiële) klanten worden gepresenteerd. Bijvoorbeeld per e-mail of gewoon per post. Offertes kunnen ook online en offline worden gepresenteerd. Steeds meer bedrijven kiezen echter voor online offertes en sommige organisaties bieden zelfs offertes aan via whatsapp.

Lees verder over: Verzenden & presenteren

Winnen en soms verliezen

Als het bod wordt goedgekeurd, is dat een reden voor felicitaties, maar zeker geen reden om te denken dat de grootste klus geklaard is. Integendeel. Een aanbod is immers het begin van een hoopvolle duurzame samenwerking. Er is dus meer nodig dan uitvoering en facturering. Hoe lang en intensief het offerteproces ook is, het winnen van een zakelijk voorstel is nog steeds het begin van het verkoopproces. Zo heeft de klant in de eerste fase na goedkeuring van de zakelijk voorstel vooral behoefte aan bevestiging. Zorg ervoor dat ze de juiste keuze hebben gemaakt. Daarom speelt communicatie in deze fase een cruciale rol.

Lees verder over: Winnen en soms verliezen

Zakelijk voorstel voorbeelden en templates

Niet iedereen die regelmatig offertes uitbrengt heeft alle vaardigheden om vlot en snel een goede zakelijk voorstel op te stellen. In sommige gevallen bieden offertesjablonen of templates de oplossing. Dit geldt ook voor voorbeeldbrieven. Gebrek aan tijd en inspiratie is vaak de reden om aan de slag te gaan met een Offorte. Een zakelijk voorstel wordt eenmalig als sjabloon gemaakt en later als startpunt gebruikt. Ook bij offeren in Word kunnen verschillende sjablonen worden gebruikt en aangepast.

Lees verder over: Zakelijk voorstel voorbeelden en templates

Automatiseren

Dit is echt het tijdperk van automatisering en digitalisering. Zo wordt groei geïnspireerd en bereikt. Klanten en prospects verwachten dat leveranciers dit accepteren. Dit geldt ook voor offertes. In het verleden waren klanten en prospects tevreden met een zakelijk voorstel of een aanbieding per post. Die tijd lijkt voorbij. Klanten kiezen voor snelheid, ze kiezen voor offertes waarvan alles laat zien dat ze begrepen worden en makkelijk te delen zijn als je op afstand werkt. Mensen willen hun eigen interactieve keuzes kunnen maken en natuurlijk digitaal ondertekenen.

Lees verder over: Automatiseren

E-mail marketing offerte voorbeeld

Voorstellen voor e-mailmarketingbedrijven kunnen worden gemaakt en opgeslagen in de ProposalMaker ProposalMaker Proposal Software. Klanten krijgen een sjabloon te zien waaraan ze hun eigen vereisten en specificaties kunnen toevoegen. De software genereert automatisch een voorstel dat is afgestemd op de behoeften van de klant. Dit bespaart veel tijd, omdat het niet nodig is om dit handmatig te doen. De volgende stap is het verzenden van het voltooide voorstel rechtstreeks naar de klant via e-mail of rechtstreeks in het programma. Het is ook mogelijk om het digitaal te ondertekenen, zodat er geen papieren documenten nodig zijn.

Ontdek de e-mail marketing voorbeeld offertes en gebruik de template als startpunt om jouw offertes naar een hoger niveau te tillen. De voorbeelden laten de veelzijdigheid van Offorte zien en zijn beschikbaar in Offorte.

Bekijk een voorbeeld e-mail marketing zakelijk voorstel

E-mail marketing voorbeeld zakelijk voorstel gemaakt met Offorte

Offerte software voor e-mail marketing

Professionele e-mailmarketing is een kunst en een wetenschap. Alleen met de juiste tools, technieken en uitvoering kun je echte resultaten opleveren. Daarom hebben we bij listbuildinglabs de Email Marketing Advisor gemaakt: de krachtigste e-mailmarketingtool ooit gebouwd. Met een intuïtieve interface en een prachtig ontwerp creëer je binnen enkele minuten effectieve e-mailcampagnes. Je kunt ook onze offerte software bekijken om je te helpen nieuwe klanten te krijgen.

Een e-mail marketing zakelijk voorstel is met Offorte snel gemaakt. Sales afdelingen kunnen hiermee op basis van best practices hun offertes gestandaardiseerd opstellen en aanpassen waar nodig. Met de slimme automatisering features wordt tijd bespaart, worden meer inzichten verkregen en kiest de e-mail marketing klant sneller voor jouw bedrijf.

Ontdek wat offerte software voor jouw e-mail marketing bedrijf kan betekenen.

Over e-mail marketing

De uitdaging voor e-mailmarketingbedrijven is om zakelijke voorstellen te doen die nieuwe klanten en projecten winnen. Dit betekent dat je een goed gemaakt, boeiend en transparant document hebt waarin de diensten worden beschreven die worden verkocht en potentiële klanten alle informatie krijgen die ze nodig hebben om een beslissing te nemen. Een geweldig verkoopvoorstel kan de laatste druppel zijn die een prospect omzet in een klant, dus het is belangrijk om tijd en moeite te steken in het maken van een winnend document.

Ready to get started?

Probeer Offorte nu gratis 14 dagen zonder verplichtingen

Klik hier om te starten