Informatie over commerciële voorstellen maken

Deze pagina bevat uitgebreide informatie over alles omtrent het maken van voorstellen voor commerciële bedrijven. Je vindt hier handige informatie en artikelen gemaakt om je nog vaardiger te bij het schrijven van offertes en de opdracht te winnen. Wij helpen je om je nog betere offertes te laten maken op een slimme manier en zo meer opdrachten te winnen.

Een commercieel bedrijf moet zakelijke voorstellen en offertes maken voor hun verkoopproces om nieuwe klanten en contracten te winnen. Door een goed uitgewerkt voorstel samen te stellen, kan een commercieel bedrijf zijn sterke punten laten zien en aantonen waarom het de beste keuze is voor de potentiële klant. Het voorstel moet worden afgestemd op de specifieke klant en zijn behoeften, en moet een overzicht bevatten van de aangeboden producten of diensten, evenals prijsinformatie. Een commerciële onderneming moet ook bereid zijn te onderhandelen over prijs en voorwaarden om tot een overeenkomst te komen die gunstig is voor beide partijen.

Met onderstaande informatie & links haal je het maximale uit je commerciële offertes en maak je voorstellen als een pro.

Wat is een commerciële offerte

Voorstellen zijn voorstellen of aanbiedingen met een prijsopgave voor het leveren van commerciële producten of diensten. voorstellen worden voor bedrijven, overheidsinstellingen alsook voor particulieren (consumenten) gemaakt.

Lees verder over: Wat is een commerciële offerte

De voordelen van een zakelijk voorstel

Er zijn commerciële organisaties die twijfelen aan de waarde van het uitbrengen van voorstellen. Offertes spelen echter in veel gevallen een belangrijke rol in het sales proces. Een zakelijk voorstel is een krachtig verkoopinstrument. Veel verkopen of transacties vinden plaats op basis van voorstellen. Het wordt misschien niet altijd zo ervaren maar het (mogen) maken van een commerciële zakelijk voorstel kent veel voordelen.

Lees verder over: De voordelen van een zakelijk voorstel

Sales proces

Het verkoopproces is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering van een commerciële bedrijf. Het is een zorgvuldig samengesteld raamwerk van activiteiten die zijn ontworpen om de verkoop te stimuleren en doelen te bereiken. Deze activiteiten beginnen met onderzoek, gevolgd door het eerste contact. Het proces eindigt met de voltooiing van de transactie en de after-sales service.

Lees verder over: Sales proces

Communicatie

We communiceren dagelijks met klanten en prospects. In het verkoopproces wordt vaak doelbewust gecommuniceerd. Het verkoopproces is het volledige pad dat een prospect aflegt om een taak of bestelling te voltooien. Communicatie speelt een belangrijke rol in elke fase van het proces. Van offerteaanvragen en klantgesprekken tot aftersalescommunicatie.

Lees verder over: Communicatie

Juridische aspecten bij offertes

De wet kent geen aanbiedingen en aanbodovereenkomsten, maar 'biedingen' en 'acceptatie'. Juridisch gezien is er alleen sprake van een aanbod als dit aanbod kernvoorwaarden bevat. Kernclausules zijn de basiselementen waarop een overeenkomst is gebaseerd. Dit omvat informatie over hoe en binnen welke termijn de (potentiële) klant, offerteopsteller of aanbieder bedrijfsgegevens, zakelijk voorstel, prijs, leveringsovereenkomst of zakelijk voorstel is ondertekend.

Lees verder over: Juridische aspecten bij offertes

Maken & schrijven van een zakelijk voorstel

Ondanks de vele genoemde voordelen wordt het schrijven van een commerciële voorstel soms onderschat. Een goede zakelijk voorstel is meer dan alleen een offertetekst. Ook moet het aanbod voldoen aan wettelijke eisen en is het aan te raden een bepaalde structuur aan te houden.

Lees verder over: Maken & schrijven van een zakelijk voorstel

Zakelijk voorstel ontwerpen

Vormgeving werkt ook in voorstellen. De waardering en positieve impact van mooi vormgegeven aanbiedingen is de afgelopen jaren zelfs enorm toegenomen, mede gedreven door een focus op klantbeleving. Met de komst van offerte software is een nieuw tijdperk van zakelijk voorstel ontwerp aangebroken. In korte tijd sluit het aanbod zich aan bij de huisstijl, inclusief kleuren en lettertypes. Lay-outs en lay-outs trekken en trekken de aandacht van prospects en klanten.

Lees verder over: Zakelijk voorstel ontwerpen

Verzenden & presenteren

Als een zakelijk voorstel klaar is, kan deze op verschillende manieren aan (potentiële) klanten worden gepresenteerd. Bijvoorbeeld per e-mail of gewoon per post. Offertes kunnen ook online en offline worden gepresenteerd. Steeds meer bedrijven kiezen echter voor online offertes en sommige organisaties bieden zelfs voorstellen aan via whatsapp.

Lees verder over: Verzenden & presenteren

Winnen en soms verliezen

Als het bod wordt goedgekeurd, is dat een reden voor felicitaties, maar zeker geen reden om te denken dat de grootste klus geklaard is. Integendeel. Een aanbod is immers het begin van een hoopvolle duurzame samenwerking. Er is dus meer nodig dan uitvoering en facturering. Hoe lang en intensief het offerteproces ook is, het winnen van een zakelijk voorstel is nog steeds het begin van het verkoopproces. Zo heeft de klant in de eerste fase na goedkeuring van de zakelijk voorstel vooral behoefte aan bevestiging. Zorg ervoor dat ze de juiste keuze hebben gemaakt. Daarom speelt communicatie in deze fase een cruciale rol.

Lees verder over: Winnen en soms verliezen

Zakelijk voorstel voorbeelden en templates

Niet iedereen die regelmatig offertes uitbrengt heeft alle vaardigheden om vlot en snel een goede zakelijk voorstel op te stellen. In sommige gevallen bieden offertesjablonen of templates de oplossing. Dit geldt ook voor voorbeeldbrieven. Gebrek aan tijd en inspiratie is vaak de reden om aan de slag te gaan met een offerte software. Een zakelijk voorstel wordt eenmalig als sjabloon gemaakt en later als startpunt gebruikt. Ook bij offeren in Word kunnen verschillende sjablonen worden gebruikt en aangepast.

Lees verder over: Zakelijk voorstel voorbeelden en templates

Automatiseren

Dit is echt het tijdperk van automatisering en digitalisering. Zo wordt groei geïnspireerd en bereikt. Klanten en prospects verwachten dat leveranciers dit accepteren. Dit geldt ook voor voorstellen. In het verleden waren klanten en prospects tevreden met een zakelijk voorstel of een aanbieding per post. Die tijd lijkt voorbij. Klanten kiezen voor snelheid, ze kiezen voor voorstellen waarvan alles laat zien dat ze begrepen worden en makkelijk te delen zijn als je op afstand werkt. Mensen willen hun eigen interactieve keuzes kunnen maken en natuurlijk digitaal ondertekenen.

Lees verder over: Automatiseren

Commerciële offerte voorbeeld

Wat is een betere manier om klanten te overtuigen van jouw commerciële producten en diensten dan met een voorstelvoorbeeld? Dit sjabloon is zeer veelzijdig, dus je kunt hem voor vele soorten producten en diensten gebruiken. Stem de inhoud af op de specifieke wensen van de klant en verras met een modern aanbod. De slimme software houdt je goed op de hoogte tijdens het verkoopproces en maakt het ondertekeningsproces een stuk eenvoudiger omdat dit digitaal gebeurt.

Ontdek de commerciële voorbeeld voorstellen en gebruik de template als startpunt om jouw offertes naar een hoger niveau te tillen. De voorbeelden laten de veelzijdigheid van offerte software zien en zijn beschikbaar in Offorte.

Bekijk een voorbeeld commerciële zakelijk voorstel

Commerciële voorbeeld zakelijk voorstel gemaakt met offerte software

Offerte software voor commerciële

Maak binnen enkele minuten mooie en professionele voorstellen. De offerte software maakt het eenvoudig om met slechts een paar klikken professionele voorstellen te maken en te verzenden. Voorstellen kunnen in elke taal worden gemaakt, automatisch worden vertaald en in elke taal aan potentiële klanten worden geleverd.

Een commerciële zakelijk voorstel is met offerte software snel gemaakt. Sales afdelingen kunnen hiermee op basis van best practices hun offertes gestandaardiseerd opstellen en aanpassen waar nodig. Met de slimme automatisering features wordt tijd bespaart, worden meer inzichten verkregen en kiest de commerciële klant sneller voor jouw bedrijf.

Ontdek wat offerte software voor jouw commerciële bedrijf kan betekenen.

Over commerciële

Een commercieel verkoopvoorstel is een document dat wordt gebruikt om producten of diensten aan commerciële klanten te verkopen. Het is belangrijk dat een commercieel verkoopvoorstel duidelijk, beknopt en overtuigend is om de klant voor zich te winnen. Het voorstel moet ook worden afgestemd op de behoeften van de specifieke klant om te laten zien dat je zijn bedrijf en hun uitdagingen begrijpt. Een goed gemaakt commercieel verkoopvoorstel kan het verschil zijn tussen het winnen en verliezen van een klant.

Ready to get started?

Probeer Offorte nu gratis 14 dagen zonder verplichtingen

Klik hier om te starten