B2b voorstellen maken

Deze pagina bevat uitgebreide informatie over alles omtrent het maken van voorstellen voor b2b bedrijven. Je vindt hier handige informatie en artikelen gemaakt om je nog vaardiger te bij het schrijven van offertes en de opdracht te winnen. Wij helpen je om je nog betere offertes te laten maken op een slimme manier en zo meer opdrachten te winnen.

Een zakelijk voorstel is een schriftelijk aanbod van een verkoper aan een potentiële koper. Bedrijfsvoorstellen worden vaak gebruikt om verkoop te vragen of financiering veilig te stellen, maar kunnen ook worden gebruikt om de voorwaarden van een zakelijk partnerschap of joint venture te schetsen. Een goed opgesteld zakelijk voorstel kan de sleutel zijn tot het winnen van nieuwe klanten en het verkrijgen van de financiering die je nodig hebt om jouw bedrijf te laten groeien.

Met onderstaande informatie & links haal je het maximale uit je b2b offertes en maak je voorstellen als een pro.

De uitdagingen van verkopen aan andere bedrijven zijn talrijk. Van het opbouwen van relaties tot het begrijpen van de behoeften van elk bedrijf, de uitdagingen kunnen groot zijn. Door echter de uitdagingen te begrijpen en stappen te ondernemen om ze te overwinnen, kun je jouw kansen op succes vergroten. Bij verkoop aan andere bedrijven is het belangrijk om te onthouden dat elk bedrijf uniek is. Je kunt niet zomaar een generiek verkooppraatje maken en verwachten dat het voor elk bedrijf werkt. Jemoet de tijd nemen om de specifieke behoeften van elk bedrijf te begrijpen en jouw verkooppraatje hierop af te stemmen. Daarnaast moet je relaties opbouwen met besluitvormers in elk bedrijf. Dit kan een uitdaging zijn, omdat je misschien geen persoonlijke banden hebt met deze personen. Er zijn echter stappen die je kunt nemen om relaties op te bouwen, zoals het bijwonen van branche-evenementen en netwerken.

Wat is een b2b offerte

Voorstellen zijn voorstellen of aanbiedingen met een prijsopgave voor het leveren van b2b producten of diensten. voorstellen worden voor bedrijven, overheidsinstellingen alsook voor particulieren (consumenten) gemaakt.

De voordelen van een voorstel

Er zijn b2b organisaties die twijfelen aan de waarde van het uitbrengen van voorstellen. Offertes spelen echter in veel gevallen een belangrijke rol in het sales proces. Een voorstel is een krachtig verkoopinstrument. Veel verkopen of transacties vinden plaats op basis van voorstellen. Het wordt misschien niet altijd zo ervaren maar het (mogen) maken van een b2b voorstel kent veel voordelen.

Sales proces

Het verkoopproces is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering van een b2b bedrijf. Het is een zorgvuldig samengesteld raamwerk van activiteiten die zijn ontworpen om de verkoop te stimuleren en doelen te bereiken. Deze activiteiten beginnen met onderzoek, gevolgd door het eerste contact. Het proces eindigt met de voltooiing van de transactie en de after-sales service.

Communicatie

We communiceren dagelijks met klanten en prospects. In het verkoopproces wordt vaak doelbewust gecommuniceerd. Het verkoopproces is het volledige pad dat een prospect aflegt om een taak of bestelling te voltooien. Communicatie speelt een belangrijke rol in elke fase van het proces. Van offerteaanvragen en klantgesprekken tot aftersalescommunicatie.

Uitleg b2b offertes maken

Juridische aspecten bij offertes

De wet kent geen aanbiedingen en aanbodovereenkomsten, maar 'biedingen' en 'acceptatie'. Juridisch gezien is er alleen sprake van een aanbod als dit aanbod kernvoorwaarden bevat. Kernclausules zijn de basiselementen waarop een overeenkomst is gebaseerd. Dit omvat informatie over hoe en binnen welke termijn de (potentiële) klant, offerteopsteller of aanbieder bedrijfsgegevens, voorstel, prijs, leveringsovereenkomst of voorstel is ondertekend.

Maken & schrijven van een voorstel

Ondanks de vele genoemde voordelen wordt het schrijven van een b2b voorstel soms onderschat. Een goede voorstel is meer dan alleen een offertetekst. Ook moet het aanbod voldoen aan wettelijke eisen en is het aan te raden een bepaalde structuur aan te houden.

Voorstel ontwerpen

Vormgeving werkt ook in voorstellen. De waardering en positieve impact van mooi vormgegeven aanbiedingen is de afgelopen jaren zelfs enorm toegenomen, mede gedreven door een focus op klantbeleving. Met de komst van een offerte programmma is een nieuw tijdperk van voorstel ontwerp aangebroken. In korte tijd sluit het aanbod zich aan bij de huisstijl, inclusief kleuren en lettertypes. Lay-outs en lay-outs trekken en trekken de aandacht van prospects en klanten.

Verzenden & presenteren

Als een voorstel klaar is, kan deze op verschillende manieren aan (potentiële) klanten worden gepresenteerd. Bijvoorbeeld per e-mail of gewoon per post. Offertes kunnen ook online en offline worden gepresenteerd. Steeds meer bedrijven kiezen echter voor online offertes en sommige organisaties bieden zelfs voorstellen aan via whatsapp.

Winnen en soms verliezen

Als het bod wordt goedgekeurd, is dat een reden voor felicitaties, maar zeker geen reden om te denken dat de grootste klus geklaard is. Integendeel. Een aanbod is immers het begin van een hoopvolle duurzame samenwerking. Er is dus meer nodig dan uitvoering en facturering. Hoe lang en intensief het offerteproces ook is, het winnen van een voorstel is nog steeds het begin van het verkoopproces. Zo heeft de klant in de eerste fase na goedkeuring van de voorstel vooral behoefte aan bevestiging. Zorg ervoor dat ze de juiste keuze hebben gemaakt. Daarom speelt communicatie in deze fase een cruciale rol.

Voorstel voorbeelden en templates

Niet iedereen die regelmatig offertes uitbrengt heeft alle vaardigheden om vlot en snel een goede voorstel op te stellen. In sommige gevallen bieden offertesjablonen of templates de oplossing. Dit geldt ook voor voorbeeldbrieven. Gebrek aan tijd en inspiratie is vaak de reden om aan de slag te gaan met een een offerte programmma. Een voorstel wordt eenmalig als sjabloon gemaakt en later als startpunt gebruikt. Ook bij offeren in Word kunnen verschillende sjablonen worden gebruikt en aangepast.

Automatiseren

Dit is echt het tijdperk van automatisering en digitalisering. Zo wordt groei geïnspireerd en bereikt. Klanten en prospects verwachten dat leveranciers dit accepteren. Dit geldt ook voor voorstellen. In het verleden waren klanten en prospects tevreden met een voorstel of een aanbieding per post. Die tijd lijkt voorbij. Klanten kiezen voor snelheid, ze kiezen voor voorstellen waarvan alles laat zien dat ze begrepen worden en makkelijk te delen zijn als je op afstand werkt. Mensen willen hun eigen interactieve keuzes kunnen maken en natuurlijk digitaal ondertekenen.

B2b offerte voorbeeld

Dit B2B-voorstel is gericht op de verkoopafdeling van een bedrijf dat producten en diensten verkoopt. Het sjabloon biedt een mooie basis die je naar eigen smaak kunt aanpassen zodat jouw diensten en producten perfect aansluiten bij de wensen van de klant. Zorg ervoor dat je casestudy's, rapporten en klantervaringen opneemt, zodat de prospect ervan overtuigd raakt dat hij jouw diensten moet kiezen. Laat de klant zien hoe jouw strategie, leadgeneratie en optimalisatie het bedrijf van de klant kunnen laten groeien. Mis je nog steeds een onderdeel? Geen probleem, je bent vrij om dit voorbeeld volledig aan te passen en vervolgens op te slaan als jouw eigen voorstelsjabloon.

Ontdek de b2b voorbeeld voorstellen en gebruik de template als startpunt om jouw offertes naar een hoger niveau te tillen. De voorbeelden laten de veelzijdigheid van een offerte programmma zien en zijn beschikbaar in Offorte.

Bekijk een voorbeeld b2b voorstel

B2b voorbeeld voorstel gemaakt met een offerte programmma

Offerte software voor b2b

Als B2B-bedrijf wil je nieuwe klanten winnen en efficiënter werken. Met offerte software kun je binnen enkele minuten voorstellen maken, jouw klant alles laten ondertekenen en volgen wat voor je belangrijk is. Probeer onze B2B-offerte software gratis uit!

Een b2b voorstel is met een offerte programmma snel gemaakt. Sales afdelingen kunnen hiermee op basis van best practices hun offertes gestandaardiseerd opstellen en aanpassen waar nodig. Met de slimme automatisering features wordt tijd bespaart, worden meer inzichten verkregen en kiest de b2b klant sneller voor jouw bedrijf.

Ontdek wat offerte software voor jouw b2b bedrijf kan betekenen.

 

Gebruik ai om winnende b2b-offertes te maken

Elimineer tijdrovende handmatige taken en langdurige revisies en produceer op maat gemaakte, resultaatgerichte offertes waarin jouw expertise tot uiting komt. Maak gebruik van onze AI-gestuurde offerte tool om overtuigende offertes van hoge kwaliteit te maken die inspelen op de behoeften van jouw klanten.

AI offerte software voor b2b

Over b2b

B2B staat voor business to business. B2B-interactie omvat het kopen en verkopen van goederen en diensten tussen twee bedrijven. Het doel van B2B-marketing is om sterke relaties op te bouwen met een verscheidenheid aan potentiële klanten, van grote bedrijven tot lokale kleine bedrijven. B2B-marketeers moeten alle aspecten van het koopproces begrijpen, van het onderzoeken van de markt tot het begrijpen van klantgedrag.

Functionaliteiten

Ontdek alle functionaliteiten waarmee je eenvoudig offertes maakt in jouw huisstijl en opdrachten wint.
Ontdek de offerte software functionaliteiten

Offerte kennisbank

Alle informatie omtrent het onderwerp offertes vind je in het "offerte maken" gedeelte.
Lees alles over het maken van offertes

Software

Ontdek alle functionaliteiten waarmee je eenvoudig offertes maakt in jouw huisstijl en opdrachten wint.
Doorgrond de voordelen

Ready to get started?

Probeer Offorte nu gratis 14 dagen zonder verplichtingen

Klik hier om te starten