Juridisch voorstellen maken

Deze pagina bevat uitgebreide informatie over alles omtrent het maken van voorstellen voor juridisch bedrijven. Je vindt hier handige informatie en artikelen gemaakt om je nog vaardiger te bij het schrijven van offertes en de opdracht te winnen. Wij helpen je om je nog betere offertes te laten maken op een slimme manier en zo meer opdrachten te winnen.

Juridische bedrijven moeten voorstellen doen voor veel zaken, zoals bijvoorbeeld voor de rechtbank. Dit komt omdat een voorstel in feite een contract is. Het toont de wetten waar beide partijen het over eens zijn. Een advocaat is verplicht een contract op te stellen, wanneer hij of zij daartoe door de cliënt wordt gevraagd. Het voorstel wordt vervolgens aan de klant gegeven en deze kan het accepteren of afwijzen. Het contract kan op deze manier worden gewijzigd totdat beide partijen er tevreden mee zijn. Als beide partijen het eens zijn over het contract, ondertekenen ze het en kan het juridische bedrijf eraan beginnen te werken. De klant kan ook een contract ondertekenen zonder voorstel, maar dit kan riskant zijn omdat hij niet weet waar hij het over eens is.

Met onderstaande informatie & links haal je het maximale uit je juridisch offertes en maak je voorstellen als een pro.

Een verkoopvoorstel voor een juridisch bedrijf moet duidelijk, beknopt en overtuigend zijn. Het moet voldoen aan de behoeften van de klant en uitleggen hoe de diensten van jouw bedrijf aan die behoeften kunnen voldoen. Het voorstel moet ook specifieke details bevatten over de diensten die je aanbiedt, de kosten van die diensten en de tijdlijn voor het voltooien van de werkzaamheden. Een succesvol verkoopvoorstel zal de klant ervan overtuigen dat jouw bedrijf de beste keuze is om aan zijn juridische behoeften te voldoen.

Wat is een juridisch offerte

Voorstellen zijn voorstellen of aanbiedingen met een prijsopgave voor het leveren van juridisch producten of diensten. voorstellen worden voor bedrijven, overheidsinstellingen alsook voor particulieren (consumenten) gemaakt.

De voordelen van een voorstel

Er zijn juridisch organisaties die twijfelen aan de waarde van het uitbrengen van voorstellen. Offertes spelen echter in veel gevallen een belangrijke rol in het sales proces. Een voorstel is een krachtig verkoopinstrument. Veel verkopen of transacties vinden plaats op basis van voorstellen. Het wordt misschien niet altijd zo ervaren maar het (mogen) maken van een juridisch voorstel kent veel voordelen.

Sales proces

Het verkoopproces is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering van een juridisch bedrijf. Het is een zorgvuldig samengesteld raamwerk van activiteiten die zijn ontworpen om de verkoop te stimuleren en doelen te bereiken. Deze activiteiten beginnen met onderzoek, gevolgd door het eerste contact. Het proces eindigt met de voltooiing van de transactie en de after-sales service.

Communicatie

We communiceren dagelijks met klanten en prospects. In het verkoopproces wordt vaak doelbewust gecommuniceerd. Het verkoopproces is het volledige pad dat een prospect aflegt om een taak of bestelling te voltooien. Communicatie speelt een belangrijke rol in elke fase van het proces. Van offerteaanvragen en klantgesprekken tot aftersalescommunicatie.

Uitleg juridisch offertes maken

Juridische aspecten bij offertes

De wet kent geen aanbiedingen en aanbodovereenkomsten, maar 'biedingen' en 'acceptatie'. Juridisch gezien is er alleen sprake van een aanbod als dit aanbod kernvoorwaarden bevat. Kernclausules zijn de basiselementen waarop een overeenkomst is gebaseerd. Dit omvat informatie over hoe en binnen welke termijn de (potentiële) klant, offerteopsteller of aanbieder bedrijfsgegevens, voorstel, prijs, leveringsovereenkomst of voorstel is ondertekend.

Maken & schrijven van een voorstel

Ondanks de vele genoemde voordelen wordt het schrijven van een juridisch voorstel soms onderschat. Een goede voorstel is meer dan alleen een offertetekst. Ook moet het aanbod voldoen aan wettelijke eisen en is het aan te raden een bepaalde structuur aan te houden.

Voorstel ontwerpen

Vormgeving werkt ook in voorstellen. De waardering en positieve impact van mooi vormgegeven aanbiedingen is de afgelopen jaren zelfs enorm toegenomen, mede gedreven door een focus op klantbeleving. Met de komst van een offerte tool is een nieuw tijdperk van voorstel ontwerp aangebroken. In korte tijd sluit het aanbod zich aan bij de huisstijl, inclusief kleuren en lettertypes. Lay-outs en lay-outs trekken en trekken de aandacht van prospects en klanten.

Verzenden & presenteren

Als een voorstel klaar is, kan deze op verschillende manieren aan (potentiële) klanten worden gepresenteerd. Bijvoorbeeld per e-mail of gewoon per post. Offertes kunnen ook online en offline worden gepresenteerd. Steeds meer bedrijven kiezen echter voor online offertes en sommige organisaties bieden zelfs voorstellen aan via whatsapp.

Winnen en soms verliezen

Als het bod wordt goedgekeurd, is dat een reden voor felicitaties, maar zeker geen reden om te denken dat de grootste klus geklaard is. Integendeel. Een aanbod is immers het begin van een hoopvolle duurzame samenwerking. Er is dus meer nodig dan uitvoering en facturering. Hoe lang en intensief het offerteproces ook is, het winnen van een voorstel is nog steeds het begin van het verkoopproces. Zo heeft de klant in de eerste fase na goedkeuring van de voorstel vooral behoefte aan bevestiging. Zorg ervoor dat ze de juiste keuze hebben gemaakt. Daarom speelt communicatie in deze fase een cruciale rol.

Voorstel voorbeelden en templates

Niet iedereen die regelmatig offertes uitbrengt heeft alle vaardigheden om vlot en snel een goede voorstel op te stellen. In sommige gevallen bieden offertesjablonen of templates de oplossing. Dit geldt ook voor voorbeeldbrieven. Gebrek aan tijd en inspiratie is vaak de reden om aan de slag te gaan met een een offerte tool. Een voorstel wordt eenmalig als sjabloon gemaakt en later als startpunt gebruikt. Ook bij offeren in Word kunnen verschillende sjablonen worden gebruikt en aangepast.

Automatiseren

Dit is echt het tijdperk van automatisering en digitalisering. Zo wordt groei geïnspireerd en bereikt. Klanten en prospects verwachten dat leveranciers dit accepteren. Dit geldt ook voor voorstellen. In het verleden waren klanten en prospects tevreden met een voorstel of een aanbieding per post. Die tijd lijkt voorbij. Klanten kiezen voor snelheid, ze kiezen voor voorstellen waarvan alles laat zien dat ze begrepen worden en makkelijk te delen zijn als je op afstand werkt. Mensen willen hun eigen interactieve keuzes kunnen maken en natuurlijk digitaal ondertekenen.

Juridisch offerte voorbeeld

Een modern, standaard voorstelvoorbeeld voor een juridisch bedrijf. Dit is een voorbeeld dat je kunt gebruiken om snel en eenvoudig jouw juridische diensten te presenteren. Je kunt dit voorbeeld naar eigen smaak aanpassen, zodat het perfect aansluit bij jouw diensten, producten en sterke punten. Zorg ervoor dat je ook casestudy's, rapporten en klantervaringen opneemt in je voorstel. Hoe overtuigender je bent in jouw voorstel, hoe groter de kans dat je een nieuwe klant of project krijgt.

Ontdek de juridisch voorbeeld voorstellen en gebruik de template als startpunt om jouw offertes naar een hoger niveau te tillen. De voorbeelden laten de veelzijdigheid van een offerte tool zien en zijn beschikbaar in Offorte.

Bekijk een voorbeeld juridisch voorstel

Juridisch voorbeeld voorstel gemaakt met een offerte tool

Offerte software voor juridisch

Maak, volg en lever juridische voorstellen met offerte software. Je krijgt alle tools die je nodig hebt om nieuwe klanten te winnen. Of je nu een contract opstelt of wijzigt, ongeacht hoe lang jouw document is, met offerte software kun je eenvoudig juridische documenten maken, delen en ondertekenen.

Een juridisch voorstel is met een offerte tool snel gemaakt. Sales afdelingen kunnen hiermee op basis van best practices hun offertes gestandaardiseerd opstellen en aanpassen waar nodig. Met de slimme automatisering features wordt tijd bespaart, worden meer inzichten verkregen en kiest de juridisch klant sneller voor jouw bedrijf.

Ontdek wat offerte software voor jouw juridisch bedrijf kan betekenen.

 

Benut het potentieel met door ai gegenereerde juridische offertes

Integreer met jouw bestaande workflow om het offerteproces te stroomlijnen en handmatige taken en dure herzieningen te verminderen. Maak gebruik van onze AI-oplossing om resultaatgerichte offertes te maken waarin de expertise van jouw advocatenkantoor tot uiting komt en de unieke voordelen die je biedt worden benadrukt.

AI offerte software voor juridisch

Over juridisch

Een juridisch document is een formele schriftelijke overeenkomst, meestal een overeenkomst tussen twee of meer partijen. Het document kan een bindend contract zijn dat bij wet kan worden afgedwongen. Of het kan een referentiebrief zijn. De tekst van een wet of verdrag wordt bijvoorbeeld vaak "wetsgeschiedenis" genoemd.

Functionaliteiten

Ontdek alle functionaliteiten waarmee je eenvoudig offertes maakt in jouw huisstijl en opdrachten wint.
Ontdek de offerte software functionaliteiten

Offerte kennisbank

Alle informatie omtrent het onderwerp offertes vind je in het "offerte maken" gedeelte.
Lees alles over het maken van offertes

Software

Ontdek alle functionaliteiten waarmee je eenvoudig offertes maakt in jouw huisstijl en opdrachten wint.
Doorgrond de voordelen

Ready to get started?

Probeer Offorte nu gratis 14 dagen zonder verplichtingen

Klik hier om te starten