Eigen e-mail domein instellen

Met de eigen e-mail domein optie van het Premium abonnement worden de e-mails vanuit jullie eigen domein verzonden. We gebruiken hierbij een service die geoptimaliseerd is om ervoor te zorgen dat je e-mails op legitieme wijze worden verzonden (geen spoofing) en niet zomaar in een spambox belanden.

Om gebruik te maken deze service heb je een premium/teams account nodig. Zodra je deze hebt kun je met de volgende stappen jullie e-mail domein activeren:

1. Vul bij e-mail domain onder instellingen het gewenste domein in, bv: bedrijfsnaam.nl
  2. Zet Actief op Aan met de dropdown
  3. Er verschijnt nu een DNS instellingen optie met een tabel waarin de vereiste DNS records staan
  4. Voeg deze DNS instellingen toe aan de DNS van jullie domeinnaam.

DNS Instellingen invoeren

Maak in jullie DNS de benodigde records aan waarbij je de gegevens gebruikt zoals getoond in de DNS instellingen tabel (zie stap 3). Mocht je niet weten hoe je de DNS moet aanpassen, dan kan jullie domeinnaam beheerder / hosting provider hiermee helpen.

De tabel is als volgt opgebouwd:

• Naam: de waarde die ingevoerd moet worden als voorzetsel van je domeinnaam (bv. voorbeeldnietgebruiken._domainkey.jouwbedrijfsnaam.nl)
  • Type: het type DNS record (TXT of CNAME)
  • Content Value: de waarde die je moet invullen in het content veld

Het kan tot 48 uur duren voordat DNS instellingen wereldwijd zijn doorgevoerd. We checken automatisch elk uur of de DNS records zijn ingevoerd.

Notabene:
Let op dat de gebruikers binnen Offorte ook daadwerkelijk een e-mailadres hebbe die hetzelfde domein gebruiken als ingesteld. Is dit niet het geval dan verzenden we de e-mail op reguliere wijze om spoofing te voorkomen.