1. Home
  2. Blog
  3. Offerte software
  4. Veelgestelde vragen digitale offertes

Digitale offertes: antwoord op de meest gestelde vragen

Ben jij je aan het oriënteren op een online offerte tool? Smart move! Een offerte is een belangrijke schakel binnen het salesproces en bovendien een perfect instrument waarmee je jezelf van de concurrenten kunt onderscheiden. Een heldere, goed verzorgde offerte is dan een eerste vereiste. Maar klanten verwachten tegenwoordig meer van de offertes die ze ontvangen. Klantbeleving, overzichtelijke keuzemogelijkheden, digitale ondertekening staan hoog op hun wensenlijstje. Met een digitale offerte voldoe je snel een eenvoudig aan al deze wensen.

Digitale offertes: antwoord op de meest gestelde vragen

Wat is het grootste verschil tussen een papieren offerte en een digitale offerte?

Eén van de grootste verschillen is dat er bij een digitale offerte geen pen, papier of scan voor het ondertekenen nodig is. Dat scheelt een hoop tijd, is goed voor het milieu en met die tijdsbesparing zullen je klanten zeker blij zijn. Bovendien kun je met een digitale offerte - in alle opzichten - laten zien wat je in huis hebt. Je offerte wordt daarmee een aantrekkelijke, interactieve presentatie. Hiermee stijgt het succespercentage van je offertes gegarandeerd! En het grootste verschil voor jou? Je hoeft het wiel niet telkens opnieuw uit te vinden. Succesvolle contentblokken, visuals of bedrijfspresentaties kunnen in een bibliotheek worden opgeslagen en in een nieuw voorstel gewoon worden opgehaald!

Wat kan je behalve offertes maken nog meer met een online offertetool doen?

Deze vraag wordt heel vaak gesteld - en terecht, want je kunt nog zó veel meer uit deze tool halen. Het ondersteunt namelijk het gehele verkoopproces. Alle belangrijke informatie overzichtelijk in één online tool. Je hebt daarmee altijd en overal toegang en inzicht in de status van je offertes van alle klanten en prospects. Werk je in een team? Dan heeft iedereen toegang en inzicht. Via een automatische notificatie weet je bovendien wanneer een offerte geopend is. Je ziet wanneer en hoe vaak jouw voorstel bekeken is. Hiermee wordt de timing van je follow-up acties een stuk effectiever. Nooit meer te vroeg (of te laat) nabellen!

Wat kun je allemaal in een digitale offerte opnemen?

Los van de essentiële onderdelen, biedt een digitale offerte een scala aan mogelijkheden waarmee je de klant over de streep trekt. Zo is het super gemakkelijk extra elementen in je offerte toe te voegen. Denk ook aan een:

  • Plan van aanpak
  • Over ons-pagina
  • Klantencase of review
  • (bedrijfs)video
  • Animatie
  • Brochure
  • Fotogallery

Is een digitale offerte niet onpersoonlijk?

Een digitale offerte is geen automatische offerte. Je kunt een digitale of geautomatiseerde offerte dan ook heel goed personaliseren. Dat begint met je inleiding waarin je de huidige en gewenste situatie van de klant omschrijft en uitlegt hoe je het met jouw oplossing, product of dienst bereikt. Daarnaast zal een digitale en moderne offerte, voorzien van aantrekkelijke, bij de offerte passende visuals, je offerte nóg persoonlijker maken. En last but not least, bij interactieve offertes kan de klant of prospect direct vragen stellen. Persoonlijker kan het niet!

Kun je digitale offertes na verzending nog aanpassen?

Ja, dat kan. Handig voor als je een keer een typefoutje gemaakt hebt. Bij inhoudelijke wijzigingen adviseren we je met versies te werken, uiteraard in overleg met de klant.

Is de tool ook te koppelen aan een CRM?

Via onze technische API is het mogelijk om een CRM te koppelen. We hebben tevens een koppeling met Zapier. Hiermee kun je systemen koppelen zonder technische kennis. Zapier bevat meer dan 1300 apps en biedt ook ondersteuning voor verschillende crm's zoals Salesforce, Pipedrive en Teamleader.

Hoe rechtsgeldig is digitaal ondertekenen?

Volgens de Nederlandse wet is alles wat je met de klant overeenkomt rechtsgeldig. Het maakt daarbij niet uit of het om een mondeling, schriftelijk of digitaal akkoord gaat. Wanneer een offerte wordt ondertekend wordt de handtekening als een normale digitale handtekening gezet door Offorte. Naast de handtekening, contactgegevens ondertekenaar, timestamp ed wordt tevens het ip adres van de ondertekenaar aan de offerte toegevoegd. Verder kun je in de offerte details de verzonden e-mails en klantgedrag in de statistieken als onderliggende data gebruiken. Heb je een geavanceerde digitale ondertekening van een pdf nodig (bv bij overheid) dan zijn er verschillende diensten (bv Adobe Sign) waarmee je de pdf uit Offorte kunt laten ondertekenen.

Waar laat ik de algemene voorwaarden?

Goed dat je je algemene voorwaarden meestuurt! Daarmee bepaal je per slot van rekening jouw regels die als vangnet fungeren bij een eventueel geschil met een klant. Je voegt je algemene voorwaarden heel gemakkelijk en eenmalig toe bij je instellingen. Daarna worden ze bij iedere offerte automatisch toegevoegd.

Zit jouw vraag er niet bij?

We updaten dit blog regelmatig. Staat jouw vraag er nog niet bij? Stel ‘m dan gerust hier via support!

Dennis Wiemer

Dennis Wiemer

vrijdag 4 december 2020 - Offerte software

share:

Gerelateerde artikelen

Support voor winnende offertes
Op de help & support pagina vind je alle informatie over de offerte applicatie en kun je tevens gebruik maken van de snelle support.
Klant ervaringen
Lees de ervaringen van klanten met Offorte offerte software
Verbind je apps en automatiseer je workflows met Zapier
Met de nieuwe Zapier koppeling helpt Offorte je met het verbinden van je apps en offerte systeem zonder dat je daarvoor een programmeur hoeft te zijn. Met deze digitale superlijm verbind je apps, maak je optimale workflows en automatiseer je taken in een mum van tijd.
Automations & reminders voor je offertes
Met de nieuwe Automations & Reminders functionaliteiten kun je jouw offerte proces nog verder automatiseren. Plan de dag waarop je je voorstel wilt versturen, stuur reminders aan je klant en volg op met slimme berichten. Ontdek hoe automations jouw leven makkelijker maken.
Offerte software functionaliteiten voor succesvolle offertes
Bekijk de belangrijkste functionaliteiten van de offerte software

Ready to get started?

Probeer Offorte nu gratis 14 dagen zonder verplichtingen

Klik hier om te starten