Tekst layout is anders op verschillende computers & devices

Een offerte wordt getoond op meerdere schermgroottes en zal zich altijd aanpassen zodat een klant de beste weergave krijgt. Elk apparaat waarop de offerte bekeken kan worden heeft weer andere scherm groottes. Op een tablet is er minder ruimte en past er dus minder tekst op een regel, deze regel wordt afgebroken en verspringt naar de volgende regel. Dit is normaal browser gedrag en is goed, het zorgt er namelijk voor dat je inhoud op alle schermen goed leesbaar is.

Wanneer je bijvoorbeeld veel spaties gebruikt om dingen uit te lijnen in je tekst zal dit op de ene schermgrootte mooi tonen en op een ander scherm minder netjes. Je spaties in je opmaak werken dan maar voor 1 type schermgrootte en breken je regels af op kleinere schermen.

Je kunt dit oplossen door je omschrijvingen niet meer te voorzien van zoveel spaties. Beter is om dan bijvoorbeeld de bullit lijst (bolletjes lijst) formattering te gebruiken, deze springt automatisch voor je in en toont op elke schermgrootte goed. Selecteer een stukje tekst en klik dan op de bullit lijst uit het bovenmenu.

Ook gebruik van complexe tabellen binnen je tekst raden we niet aan, je kunt dan beter een Offorte tabel paragraaf gebruiken, deze past zich namelijk ook automatisch aan.

Voorbeeld video

De volgende video laat het verschil op verschillende schermgroottes zien wanneer je de tekst met spaties opmaakt of de opsomming lijst en paragraaf margins gebruikt.