1. Home
  2. Blog
  3. Offerte software
  4. Voordelen offerte software

De voordelen van een offerte software

Zonder offertes is het onmogelijk nieuwe business te generen. Lees in deze blog wat de voordelen zijn van een offerte software op jouw onderneming.

Voordelen offerte software


Het maken, uitbrengen en nalopen van offertes. Als ondernemer kun je er niet omheen. Zonder offertes is het namelijk onmogelijk nieuwe business te generen. Over het maken van een goede offerte wordt vaak te makkelijk gedacht. Je bent liever met andere dingen bezig. Dat begrijpen we! Als ondernemer besteed je liever aandacht aan je core-business. Het maken van een goede offerte hoeft echter helemaal niet lastig of tijdrovend te zijn. In deze blog lees je wat de voordelen kunnen zijn wanneer je gebruik maakt van offerte software.

Wat zijn de voordelen van offerte software?

Offerte software is bedoeld om jouw leven een stukje gemakkelijker te maken. Dit hulpmiddel helpt je bij het maken van offertes, maar zorgt ook voor meer inzicht en overzicht, zodat je betere sales prestaties behaalt en succesvoller gaat ondernemen. Hieronder vind je een opsomming van enkele mogelijke voordelen die een offerte hulpmiddel jou als ondernemer kan bieden:

  • Verhoog de slagingskans van een uitgebrachte offerte

De meeste offerte softwares geven je meer inzicht in je uitgebrachte offertes. Zo weet je bijvoorbeeld wanneer een offerte geopend is, waardoor je op het juiste moment je offerte kunt opvolgen. Daarnaast kun je bij sommige offerte software ook de vormgeving van je offertes aanpassen, zodat deze helemaal aansluit bij je huisstijl. Of kun je de offerte voorzien van handige online functionaliteiten. Dit alles zorgt voor een verhoogde kans op conversie en dus een verhoging van de slagingskans van jouw uitgebrachte conversie.

  • Krijg meer inzicht in het salesproces:

Met offerte software kun je uiteenlopende statistieken bijhouden van alle uitgebrachte offertes. Van zowel jou als jouw collega’s. Vergelijk de prestaties en bekijk wat er goed gaat of waar er bijgestuurd moet worden.

  • Zorg voor een professionele en onderscheidende presentatie:

Offerte software waarbij je ook de vormgeving kunt aanpassen, geven je nog een voordeel. Doordat je de huisstijl door kunt trekken in de offertes, zorgt dit voor een consistente, professionele en onderscheidende uitstraling. Kun je daarnaast ook online functionaliteiten toevoegen? Dan verhoogt dit jouw presentatie mogelijkheden en jouw onderscheidend vermogen.

  • Bespaar tijd en kosten:

Offerte software zorgt er dus voor dat je sneller en efficiënter offertes kunt uitbrengen, opvolgen en monitoren. Daarnaast kun je ook minder foutgevoelig werken.

  • Werk gemakkelijker samen:

Door bijvoorbeeld goede offertes te delen met jouw collega’s, is het makkelijker om samen te werken binnen jouw onderneming.

  • Schakel sneller:

Naast dat je weet wanneer jouw offerte is geopend door de potentiële klant biedt offerte software meer voordelen. Zo kan een offerte hulpmiddel voor kortere lijntje zorgen met je prospect. Bijvoorbeeld wanneer je ook online functionaliteiten kunt toevoegen, waarbij beide partijen ook de mogelijkheid hebben direct vragen te stellen of te beantwoorden. Of wanneer een voorstel gelijk goedgekeurd kan worden.

  • Verras prospects:

Kun je de vormgeving van een offerte helemaal afstemmen op jouw prospect inclusief een interactieve presentatie. Dan zal jouw offerte er al uitspringen los van de inhoud.

Offerte software gratis uitproberen?

Dat kan! Je kunt de offerte software van Offorte 14 dagen gratis uitproberen zonder verdere verplichtingen. Meld je aan en ervaar het gemak en de mogelijkheden zelf en bepaal zo de toegevoegde waarde voor jouw onderneming.

Al overtuigd? Bekijk dan onze abonnementsvormen. Hierdoor is geen grote investering noodzakelijk. Daarnaast profiteer je van een systeem dat continu wordt doorontwikkeld en geupdate.

Meer informatie of heb je nog vragen over de mogelijkheden? Bekijk ook onze website of stel je vraag online!

Delia van der Stek

Delia van der Stek

woensdag 26 augustus 2020 - Offerte software

share:

Gerelateerde artikelen

Offerte tool om slimmer winnende offertes te maken
Ontdek hoe je met Offorte, slimmer krachtigere offertes kunt maken. Met de offerte tool til je je offertes naar een hoger niveau.
4 ultieme tips voor winnende offertes
Hoe zorg je ervoor dat de klant voor jou kiest. Geef de concurrentie het nakijken met deze 4 ultieme tips voor winnende offertes.
Automatisering in offertes: efficiënt en toch persoonlijk
Automatisering van je offerte proces maakt offertes maken leuker. Ontdek hoe je én persoonlijk blijft én nooit meer een deal misloopt.
Hoe je (zonder Microsoft Word) de perfecte offerte maakt
Gebruik je nog steeds Microsoft Word om je offertes te maken en kost je dit veel tijd. In deze blog laten we zien hoe je met de juiste tool en in minder tijd perfecte offertes kunt maken.
Offerte maken kennisbank
Alles over offertes en waarom ze belangrijk zijn voor je bedrijf. Lees uitgebreide informatie en leer hoe je betere offertes kunt maken.
Sales proces en borging binnen de organisatie
Het optimaal inrichten van een sales afdeling is voor commerciële bedrijven en organisaties van levensbelang. Lees alle ins en outs in dit artikel

Ready to get started?

Probeer Offorte nu gratis 14 dagen zonder verplichtingen

Klik hier om te starten