1. Home
  2. Blog
  3. Offerte software
  4. Overtuig je prospects met offerte software

Overtuig je prospects met behulp van verrassende offerte software

In deze blog vertellen we je over de drie belangrijkste voordelen van de offerte software van Offorte. Overtuig je prospects!

prospects overtuigen offerte software

Niet alleen de uitstraling, maar ook de navigatie van een offerte kun je optimaliseren met offerte software. Hiermee til je deze naar een hoger niveau, bespaar je tijd én maximaliseer je het resultaat. Met slimme sjablonen en een bibliotheek gaat het maken van een offerte snel en is het minder foutgevoelig. De vormgeving wordt automatisch geregeld, zodat een voorstel er altijd verzorgd uitziet en consistent is met je eigen huisstijl. Je krijgt je een melding als je prospect de offerte heeft geopend of geaccordeerd. Zo ben je altijd up-to-date en weet je precies wanneer je actie moet ondernemen.

In deze blog vertellen we je over de drie belangrijkste voordelen van de offerte software van Offorte.

#1 Gebruiksvriendelijk

Met offerte software automatiseer je delen van het offerte proces. Je schrijft, als een mail, een voorwoord voor je offerte. Vervolgens stel je de offerte in je eigen huisstijl samen met een aantal keuze componenten. Zaken als de vormgeving, layout en personalisatie worden voor je geregeld. In de bibliotheek sla je veelgebruikte teksten en pagina's op en hergebruik je deze makkelijk tijdens het schrijven van een volgende offerte. Deze kun je trouwens ook met collega’s delen. De offertelink plaats je in de mail. Vanaf dat moment wordt de status van de offerte gevolgd.

#2 Inzicht in het salesproces

Je kunt realtime volgen of, en wanneer, een offerte is geopend. Met alle offertes in één overzicht én per prospect ontstaat overzicht van de pipeline. Je krijgt bericht wanneer prospects aanvullende informatie aanvragen of het voorstel online accorderen. Door op het juiste moment te reageren zullen meer voorstellen worden goedgekeurd. Ook de gebruiksvriendelijke online-akkoord-functie heeft een positieve invloed op de conversie.

In de detailweergave van een offerte kun je precies zien wanneer en hoe vaak een voorstel is bekeken door een prospect. Wanneer een voorstel voor het eerst wordt bekeken of na enige tijd van radiostilte, ontvang je hiervan een melding zodat je met gepaste timing kunt reageren. In het contact gedeelte staan alle bedrijven en contactpersonen met de gemaakte offertes per klant.

#3 Offerte software: effectief en tijdbesparend

Met de slimme sjablonen en bibliotheek gaat het maken van een offerte een stuk sneller en is minder foutgevoelig. Door gebruik te maken van de online presentatiemogelijkheden zoals bv. YouTube wordt een betere, meer tot de verbeelding sprekende, offerte gemaakt. De vormgeving wordt bovendien automatisch voor je geregeld zodat die altijd consistent is met de huisstijl. Door het toevoegen van interactieve prijstabellen kan een prospect zelf de gewenste prijs samenstellen. Met de versiebeheer-functie houd je overzicht van aanpassingen in het offertetraject.

Binnen de inhoud van een offerte kun je personalisatie tags gebruiken voor klantgegevens. Wanneer een offerte wordt bekeken dan worden deze tags vervangen door de gegevens van de klant. Zo wordt er nooit meer per ongeluk een verkeerde bedrijfsnaam gebruikt omdat je deze bent vergeten te vervangen. Kortom: het offerte programma van Offorte biedt een betere uitstraling, gemak én mooie resultaten.

Delia van der Stek

Delia van der Stek

maandag 7 september 2020 - Offerte software

share:

Gerelateerde artikelen

Offerte tool om slimmer winnende offertes te maken
Ontdek hoe je met Offorte, slimmer krachtigere offertes kunt maken. Met de offerte tool til je je offertes naar een hoger niveau.
4 ultieme tips voor winnende offertes
Hoe zorg je ervoor dat de klant voor jou kiest. Geef de concurrentie het nakijken met deze 4 ultieme tips voor winnende offertes.
Automatisering in offertes: efficiënt en toch persoonlijk
Automatisering van je offerte proces maakt offertes maken leuker. Ontdek hoe je én persoonlijk blijft én nooit meer een deal misloopt.
Hoe je (zonder Microsoft Word) de perfecte offerte maakt
Gebruik je nog steeds Microsoft Word om je offertes te maken en kost je dit veel tijd. In deze blog laten we zien hoe je met de juiste tool en in minder tijd perfecte offertes kunt maken.
Offerte maken kennisbank
Alles over offertes en waarom ze belangrijk zijn voor je bedrijf. Lees uitgebreide informatie en leer hoe je betere offertes kunt maken.

Ready to get started?

Probeer Offorte nu gratis 14 dagen zonder verplichtingen

Klik hier om te starten