1. Home
  2. Blog
  3. Offerte software
  4. Eindelijk met online offertes beginnen

3 redenen om nu eens eindelijk met online offertes te beginnen

Is dit een schaamteloos reclameblog voor Offorte? Nee. Nee, omdat ik er oprecht tevreden over ben. Zo tevreden zelfs dat ik al ruim vier jaar blogs en artikelen over en voor deze tool schrijf. Bovendien ga ik in dit blog (let wel: figuurlijk) met de billen bloot. Dus, lees verder en ontdek waarom ik al veel eerder met online offertes had moeten beginnen.

3 redenen om nu eens eindelijk met online offertes te beginnen

Nieuwe dingen

Van nature heb ik een beetje weerstand tegen nieuwe dingen (lees: vooral systemen). Toen Windows met versie 10 kwam, brak het zweet me uit. Ik had het eens bij een collega bekeken en vond de interface maar niets. De weerstand kwam natuurlijk voort uit onzekerheid. Ik kende het niet en had sowieso geen verstand van besturingssystemen. Wat ik wel zag waren doemscenario’s en hoop ongemak. Ik was gewoon gewend aan werken in
Windows 7, het was routine. Waarom dan alles omgooien? Kost alleen maar tijd. Maar we hadden niet veel keus. Uit pure wanhoop vroeg ik mijn echtgenoot en ICT-nerd om de look en feel zo aan te passen dat het op het Windows 7 menu leek. Ja, zo erg was het. Dat vond ik zelf ook en begon er meer over te lezen. Daarna wist ik nog steeds niet veel over besturingssystemen, maar begreep wel de voordelen van de nieuwe versie. Inmiddels ben ik er natuurlijk al jaren aan gewend, heb ik minder weerstand tegen nieuwe versies en zou ik, alleen al voor de snelheid van opstarten, nooit meer terug willen. Zo ging het ook met offertesoftware. En dat is precies waarom ik dit met je deel.

Offertes in Word

Net als veel andere ondernemers en sales professionals, maakte ik mijn offertes in Word. Offerte klaar? Maak er een pdf van en mail het naar de klant. Easy as pie. Advertenties met online offertetools negeerde ik. Tot het moment dat mijn business coach me aan het denken zette. We hadden het over digitalisering en ik kaartte offerte software aan. Offertes zijn in mijn optiek een cruciaal onderdeel van het sales proces. Het is een extra kans om je toegevoegde waarde aan een prospect te laten zien. Maar digitale offertes ... Een pdf is toch goed genoeg? Zegt mijn coach: ‘Goed genoeg, is dat wat je naar je toekomstige klanten wilt uitstralen?’ Goed punt, coach. De volgende 14 dagen probeerde ik Offorte (gratis) uit.

Van goed genoeg naar optimale beleving (reden #1)

Er ging een wereld voor me open. Vooral het gemak waarmee je mooi vormgegeven offertes maakt, was haast overweldigend. Hoe ik ook mijn best deed in Word, dit overtrof alles. Mijn offertes gingen van goed genoeg naar optimale beleving. De mogelijkheden die deze online offertetool biedt! Nooit meer opmaakproblemen, offertes zien er professioneel uit én volledig in je eigen huisstijl. Psychologisch heb je met zo’n offerte al meteen een voordeel in het brein van prospects.

Laat ik je even meenemen in de opbouw van offertes en hoe Offorte je daarbij helpt:

  • Coverpagina; heel gemakkelijk te maken met een visual, die bijvoorbeeld de succesvolle toekomst weergeeft en waaraan jouw dienst of product bijdraagt; daarmee staat je prospect al een beetje dichter bij de ja-knop.
  • Inleiding, samenvatting, voorstel of advies; ook hier kun je gebruik maken van afbeeldingen en het mooie is dat ongeacht de lengte van je tekst, de beeldverhouding behouden blijft.
  • Planning; kant en klaar en dus geen gestuntel met invoegen van tabellen.
  • Tarieven; door de interactieve prijstabellen heb je gelijk upselling mogelijkheden en kan de prospect bovendien zelf kiezen wat hem het meeste aanspreekt.
  • Cases en testimonials; positioneer je bedrijf door middel van bijvoorbeeld video’s en/of infographics.
  • Over ons pagina; stel jezelf voor, goed ter bevestiging of als introductie want je offerte kan ook door derden beoordeeld worden.

Een online offerte bespaart tijd (reden #2)

Weet je nog wat ik zei over Windows? Alles omgooien kost alleen maar tijd. Nou, allesbehalve! Oké, de eerste opzet en je basistemplate of sjabloon maken, dat kost tijd. Daarna hoef je je alleen nog maar bezig te houden met de content en tarieven. De rest haal je namelijk uit je ‘bibliotheek’. Daarin sla je je offerte-onderdelen op. Paragrafen en visuals voor bepaalde diensten of producten, de over ons pagina, enzovoort. Dat bespaart je ongelofelijk veel tijd!

Trouwens de deal sluiten trouwens ook. De offerte kan digitaal ondertekend worden. Dus geen geprinte versie meer ondertekenen, deze inscannen en terugmailen. Daar doe je jezelf, maar zeker je klanten en prospects, een groot plezier mee!

Meer dan offertes maken (reden #3)

De tool van Offorte geeft je overzicht. Je ziet meteen welke offertes nog in de pipeline staan en of/hoe vaak je offertes bekeken zijn. Werk je in een team? Dan heeft iedereen alle informatie en statistieken tot zijn beschikking, van contactgegevens tot gemaakte offertes. Team of individueel: je performance en het succespercentage van offertes gaan hiermee gegarandeerd omhoog.

Goede offertes maken het verschil

Goede offertes maken het verschil. Schrijf daarom heldere teksten die lekker lezen en aansluiten bij de klant of prospect. Maak er een aantrekkelijk en professioneel geheel van. De Offorte tool helpt je daarbij. Jij de inhoud, Offorte de rest. Dus verspil geen tijd en probeer het gewoon eens uit. Geloof me, je wilt daarna niets anders meer!

Gabriëlle de Sain

Gabriëlle de Sain

maandag 19 december 2022 - Offerte software

share:

Gerelateerde artikelen

4 ultieme tips voor winnende offertes
Hoe zorg je ervoor dat de klant voor jou kiest. Geef de concurrentie het nakijken met deze 4 ultieme tips voor winnende offertes.
Offerte tool om slimmer winnende offertes te maken
Ontdek hoe je met Offorte, slimmer krachtigere offertes kunt maken. Met de offerte tool til je je offertes naar een hoger niveau.
Offerte maken kennisbank
Alles over offertes en waarom ze belangrijk zijn voor je bedrijf. Lees uitgebreide informatie en leer hoe je betere offertes kunt maken.

Ready to get started?

Probeer Offorte nu gratis 14 dagen zonder verplichtingen

Klik hier om te starten