1. Home
  2. Blog
  3. Offerte programma
  4. Hogere scoringskans gebruik offerte programma

Een hogere scoringskans door het gebruik van een offerte programma

Bedrijven maken steeds meer gebruik van effectieve offerte programma’s. De professionele uitstraling en het gebruiksgemak voor de klant verhoogt de scoringskans.

Scoringskans offerte programma

Steeds meer bedrijven zien de voordelen van het gebruik van een offerte programma voor het genereren van offertes. De slagingskans van de offerte wordt vergroot door de professionele uitstraling van de offerte en het gebruiksgemak voor de klant. Er is realtime overzicht van de sales pipeline. Ook wordt er actief melding gemaakt van ontwikkelingen, zoals het openen of het accorderen van offertes door de klant.

Gebruik door grote ondernemingen en MKB

Grote ondernemingen met een complexe salesstructuur maken veel gebruik van offerte software. Een vooraf gedefinieerde opmaak en het gebruik van elementen uit de gezamenlijke bibliotheek zorgt voor een professionele, uniforme uitstraling. Deze elementen kunnen afbeeldingen, interactieve prijsstaffels of productbladen zijn.

Bovendien zorgen de offerte programma’s voor overzicht van de totale sales pipeline. Zodra een offerte wordt uitgestuurd wordt deze opgenomen in het overzicht. Activiteiten van de ontvanger worden realtime gemonitord. Wanneer de klant vragen stelt of de offerte accordeert krijg je een seintje.

Professionele offerte dankzij offerte programma

Je kunt gebruikmaken van verschillende sjablonen in je eigen huisstijl. Elementen als foto’s, video’s, prijslijsten of links voeg je gemakkelijk toe en door de personalisatiefunctie van het offerte programma van Offorte voorkom je fouten bij het knippen en plakken van oude offertes.

Juiste woorden in een offerte

Doordat de elementen van een offerte in een gezamenlijke bibliotheek staan opgeslagen is het opstellen van overtuigende offerte geen tijdrovende klus en worden fouten voorkomen. De consistente uitstraling zorgt voor een professionele indruk en de interactiviteit zorgt voor gebruiksgemak bij de klant. Deze kan de offerte digitaal accorderen en bij prijsstaffels zelf aanpassen.

Alles onder controle!

De software stelt je in staat de offerte direct te koppelen aan je algemene verkoopvoorwaarden of speciale condities. Op die manier is het voor alle betrokken afdelingen binnen de organisatie duidelijk hoe de order moet worden behandeld. Je kunt de offerte voorzien van prijsstaffels of andere, meer complexe elementen die de prijs kunnen beïnvloeden. Bij wijzigingen in het offertetraject houdt het offerte programma precies bij welke versie van toepassing is.

Effectieve opvolging van de sales pipeline

Door het totaaloverzicht van alle offertes weet je precies in welke fase de uitstaande offertes zich bevinden. Bij ontwikkelingen zoals een vraag van de klant of accordering van de offerte wordt een melding gegeven en kan meteen worden gereageerd. Door het gedetailleerde inzicht zie je in één oogopslag welke vervolgstappen per offerte nodig zijn en kun je deze letterlijk naar de volgende fase slepen. Hierdoor werk je effectiever én vergroot je de scoringskans. Offerte programma’s zijn een onmisbare tool geworden in het zo belangrijke traject van de sales funnel!

Delia van der Stek

Delia van der Stek

dinsdag 25 augustus 2020 - Offerte programma

share:

Gerelateerde artikelen

Offerte tool om slimmer winnende offertes te maken
Ontdek hoe je met Offorte, slimmer krachtigere offertes kunt maken. Met de offerte tool til je je offertes naar een hoger niveau.
4 ultieme tips voor winnende offertes
Hoe zorg je ervoor dat de klant voor jou kiest. Geef de concurrentie het nakijken met deze 4 ultieme tips voor winnende offertes.
Automatisering in offertes: efficiënt en toch persoonlijk
Automatisering van je offerte proces maakt offertes maken leuker. Ontdek hoe je én persoonlijk blijft én nooit meer een deal misloopt.
Hoe je (zonder Microsoft Word) de perfecte offerte maakt
Gebruik je nog steeds Microsoft Word om je offertes te maken en kost je dit veel tijd. In deze blog laten we zien hoe je met de juiste tool en in minder tijd perfecte offertes kunt maken.
Offerte maken kennisbank
Alles over offertes en waarom ze belangrijk zijn voor je bedrijf. Lees uitgebreide informatie en leer hoe je betere offertes kunt maken.

Ready to get started?

Probeer Offorte nu gratis 14 dagen zonder verplichtingen

Klik hier om te starten