1. Home
  2. Blog
  3. Offerte maken
  4. Automatisering in offertes

Automatisering in offertes: efficiënt en toch persoonlijk

Automatisering van je offerte proces maakt offertes maken leuker. Ontdek hoe je én persoonlijk blijft én nooit meer een deal misloopt.

Offertes automatiseren

Kijk eens naar de volgende stellingen:

  • Een offerte maken is saai en tijdrovend.
  • Binnen ons team circuleren verschillende lay-outs voor offertes.
  • Ik wil slimmer, leuker en meer klant- en resultaatgericht werken.

Herkenbaar? Kies dan voor automatisering van het offertraject. Onpersoonlijk? Echt niet!

Geautomatiseerde offertes, wat bedoel je daarmee?

Goeie vraag! Veel mensen denken dat geautomatiseerde offertes hetzelfde betekent als automatische offertes. Maar niets is minder waar. Bij automatische offertes laat je een prospect enkele vragen op je website invullen en twee minuten later zit er een automatisch gegenereerde, veelal onpersoonlijke offerte in zijn mailbox. Dit soort offertes zijn meer globale prijsopgaves. Je ziet dat deze eerder nieuwe vragen dan een handtekening opleveren.

Een geautomatiseerde offerte maak je met een online offertool. Je maakt de offerte met behulp van een slim programma, waarmee je van je aanbod een ongekend mooie, interactieve presentatie maakt. Vanuit de bibliotheek met daarin op maat gemaakte sjablonen en andere elementen die je offerte versterken, maak je in korte tijd een onweerstaanbaar aanbod. Je hoeft je alleen nog maar te focussen op het eerder gevoerde gesprek, het inhoudelijke aanbod en het natuurlijk het financiële plaatje. Ook het verzenden en beheren van offertes is een stuk eenvoudiger doordat het salesproces geautomatiseerd is. De verzonden offertes kunnen perfect worden opgevolgd door de statistieken en de notificaties van het programma. En last but not least, werkt het digitaal ondertekenen van offertes aantoonbaar drempelverlagend. Een voorstel wordt hierdoor sneller goedgekeurd. Deze geautomatiseerde manier van offertes maken is, in tegenstelling tot de automatische offertes, heel persoonlijk en kent veel voordelen. Nieuwsgierig? Ontdek alle voordelen of vraag direct een gratis proefaccount aan!

De voordelen van geautomatiseerde offertes:

Efficiënt offertes maken

Een online offertetool maakt het opstellen van offertes een stuk efficiënter. Met een offertetool heb je a) alles op één plek overzichtelijk bij elkaar en b) beschik je over jullie eigen succesbibliotheek. Hierin staan sjablonen met overtuigende teksten, versterkende visuals, video’s of een digitale Over ons pagina. Er gaat dus geen tijd verloren aan het steeds weer opnieuw opbouwen van offertes. Kortom: een plek voor iedereen met alle benodigde elementen waarmee je in no time een onweerstaanbare offerte maakt!

Sneller akkoord op je offerte

Uniforme professionele uitstraling leidt tot hogere conversie

Wist je dat vooral grote organisaties worstelen met het handhaven van de gewenste huisstijl? Updates worden wel gecommuniceerd, maar toch heeft iedereen zo zijn eigen favoriete versie met als gevolg dat klanten verschillende, vaak verouderde formats ontvangen. Dit schept verwarring bij de klant. Consistentie in het gebruik van logo, kleur en opbouw is echter superbelangrijk. Consistentie creëert vertrouwen en … verkoop. Volgens een onderzoek over brand consitency (Lucipress) kan het zelfs 33% meer omzet opleveren.

Klanten worden warm van eigentijdse, uniforme offertes met een professionele uitstraling. Het mooie van een online offertetool is dat je altijd verzekerd bent van de juiste vormgeving, logo’s en kleuren. Je hoeft je nooit meer zorgen te maken. De huisstijl is vooraf tot in de kleinste details ingevoerd. Knutselen is er dus niet meer bij. Iedereen verstuurt automatisch dezelfde offerte en daar wordt iedereen blij van!

Hoger slagingspercentage

We zijn tegenwoordig veel visueler ingesteld dan vroeger. Een online, interactieve offerte met alle informatie overzichtelijk en easy on the eyes in beeld, heeft een veel grotere kans van slagen dan een saai, dik pak papier. Verras de klant of prospect met een moderne offerte voorzien van visuals, instructie- of andere video’s. Relevante, aantrekkelijke visuals die aansluiten bij de vraag of oplossing maken je offerte een stuk persoonlijker. Bovendien kun je via een interactieve offerte direct vragen stellen of de offerte meteen online accorderen. Hiermee scoor je punten, hoor!

Koppeling met CRM

Je kunt de meeste offertetools probleemloos koppelen met je CRM-database. Zo weet je zeker dat je altijd goed zit met de adressering en persoonsgegevens. Deze gegevens worden bij elke nieuwe offerte automatisch ingeladen. Better safe than sorry!

Betere opvolging

Het nabellen van een offerte is een belangrijk onderdeel van het verkoopproces. Maar wanneer bel je? Stel je hebt nog niets gehoord, bel je dan een dag of een week na verzending? Je wilt niet ongeïnteresseerd overkomen maar ook weer niet opdringerig lijken. Hoe fijn zou het zijn als je zeker wist dat je offerte bekeken was? Juist, dat praat een stuk gemakkelijker. Via een offerteprogramma kun je precies zien wanneer en hoe vaak jouw voorstel bekeken is. Telkens als de offerte bekeken wordt, ontvang jij een melding daarvan. Zo reageer je dus altijd precies op het juiste moment.

Betere teamresultaten

Een online offerte programma kan door meerdere users gebruikt worden. Je team gaat hier gegarandeerd beter door presteren. Alles is voor iedereen toegankelijk en inzetbaar. Zo wordt offertes maken wordt gewoon leuk! Jij en je collega’s delen visuals en succesvolle contentblokken. Door het inzicht dat je via de statistieken en notificaties krijgt, zijn jullie altijd op de hoogte van alle offertes en hun status. Jullie zijn elke dag en ieder moment klaar voor de perfecte follow-up en dat is in de resultaten terug te zien!

Gabriëlle de Sain

Gabriëlle de Sain

zaterdag 8 augustus 2020 - Offerte Maken

share:

Gerelateerde artikelen

Offerte maken kennisbank
Alles over offertes en waarom ze belangrijk zijn voor je bedrijf. Lees uitgebreide informatie en leer hoe je betere offertes kunt maken.
4 ultieme tips voor winnende offertes
Hoe zorg je ervoor dat de klant voor jou kiest. Geef de concurrentie het nakijken met deze 4 ultieme tips voor winnende offertes.
Trending: inspirerende offertes waarin klantbeleving centraal staat
Hoe breng je beleving over in je offertes? Hoe speel je in op de voorkeur of verlangens van de klant of diens doelgroep? En hoe laat je jouw bedrijf als beste uit de verf komen? Hoogste tijd om de belangrijkste geheimen voor inspirerende offertes met je te delen.
Hoe je (zonder Microsoft Word) de perfecte offerte maakt
Gebruik je nog steeds Microsoft Word om je offertes te maken en kost je dit veel tijd. In deze blog laten we zien hoe je met de juiste tool en in minder tijd perfecte offertes kunt maken.

Ready to get started?

Probeer Offorte nu gratis 14 dagen zonder verplichtingen

Klik hier om te starten