Verbind je crm en apps met Offorte via Zapier

Met Zapier is het mogelijk om verschillende systemen eenvoudig aan elkaar te knopen zonder dat je daar technische kennis voor nodig hebt. Zo kun je bijvoorbeeld je CRM koppelen aan Offorte. Of een berichtje in Slack posten als er een reactie op een offerte komt. Of misschien wil je wel een confetti kanon laten afgaan als een voorstel wordt goedgekeurd :)

Er zijn koppelingen met meer dan 1300 systemen, waaronder: Teamleader, Pipedrive, Salesforce, Slack, etc. Er is een gratis abonnement en je hebt meer mogelijkheden met betaalde abonnementen. Voor meer informatie kun je kijken op https://zapier.com

Aan de slag

Om Offorte en Zapier te kunnen koppelen heb je natuurlijk een Zapier account nodig en een Offorte premium account.

Stappen in Offorte

1. Login op je Offorte account
  2. Ga naar instellingen > integraties
  3. Klik op de Zapier integratie tegel
  4. Er verschijnt nu een popup met daarin de Client ID en Client Secret. Kopieer deze gegevens en bewaar ze op een veilige plek. Je hebt ze zo nodig in Zapier

Stappen in Zapier

Als voorbeeld hebben we het volgende scenario: je wilt een berichtje ontvangen in je Slack messenger zodra een offerte wordt goedgekeurd.

1. Login op je Zapier account
  2. Maak een nieuwe Zap aan met de knop "Make a Zap"
  3. Kies de Offorte app
  4. Als trigger selecteer je "Proposal Won" en ga door
  5. Zapier vraagt je nu om verbinding te maken met Offorte. Vul op dit scherm je Offorte accountadres in en tevens de Client ID en Client Secret die je net hebt gekopieerd vanuit je Offorte account. Let goed op dat je geen spaties of andere tekens mee kopieert.
  6. Doorloop nu de vervolgstappen waarin je inlogt op je Offorte account, Zapier toestemming geeft en de verbinding test
  7. Voeg de Slack app toe en kies voor "New message posted to channel" en doorloop ook hier de gewenste stappen. Je hebt nu ondermeer de mogelijkheid om velden van de betreffende Offorte offerte in je Slack bericht te gebruiken.
  8. Zet je nieuwe Zap aan wanneer Zapier hierom vraagt
  9. Gefeliciteerd je hebt nu Zapier met Offorte gekoppeld en zodra een voorstel wordt goedgekeurd ontvang je een bericht in Slack